Зміст
  1. 10 кращих сортів пива
  2. Кращі сорти пива в миру
  3. Bourbon County Stout
  4. Temptation
  5. Pliny the Elder
  6. Kentucky Breakfast Stout
  7. Dreadnaught Imperial IPA
  8. Expedition Stout
  9. Speedway Stout
  10. Російський імперський стаут ​​Dark Lord
  11. пиво 12
  12. № 50 Papaya Rye
  13. № 49 Viaemilia
  14. № 48 Brio
  15. № 47 Galaxy IPA
  16. № 46 Nøgne Ø Porter
  17. № 45 ManBearPig
  18. № 44 Black Eyed King Imp Vietnamese Coffee Edition
  19. № 43 Breakside IPA
  20. № 42 Lambo Door
  21. № 41 Samiec Alfa
  22. № 40 St. Feuillien Triple
  23. № 39 Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel
  24. № 38 Avec Les Bons Voeux
  25. № 37 Julius
  26. № 36 Aecht Schlenkerla Fastenbier
  27. № 35 Orval
  28. № 34 Double Barrel Jesus
  29. № 33 Duck Duck Gooze
  30. № 32 Oude Geuze
  31. № 31 Kormoran Imperium Prunum
  32. № 30 Zombie Dust
  33. № 29 Péché Mortel
  34. № 28 Two Hearted Ale
  35. № 27 Darkness
  36. №26 Oude Geuze Vintage
  37. № 25 Dinner
  38. № 24 Hopslam
  39. № 23 Supplication
  40. № 22 Weihenstephaner Hefe Weissbier
  41. № 21 The Abyss
  42. № 20 Speedway Stout – Bourbon Barrel Aged
  43. № 19 La Fin du Monde
  44. № 18 Dark Lord Russian Imperial Stout
  45. № 17 Parabola
  46. № 16 Schneider Aventinus Weizen-Eisbock
  47. № 15 Mornin 'Delight
  48. № 14 Hunahpu's Imperial Stout – Double Barrel Aged
  49. № 13 Pliny the Elder
  50. № 12 Westvleteren Extra 8
  51. № 11 Kentucky Breakfast Stout
  52. № 10 Ann
  53. № 9 Lou Pepe Kriek
  54. № 8 Celebrator
  55. № 7 St. Bernardus Abt 12
  56. № 6 Bourbon County Brand Stout
  57. № 5 Heady Topper
  58. № 4 Rochefort Trappistes 10
  59. № 3 Pliny the Younger
  60. № 2 Westvleteren 12 (XII)
  61. № 1 Kentucky Brunch Brand Stout
  62. 10. «Козел»
  63. 9. «Афанасій Домашнє»
  64. 8. «Балтика №6»
  65. 7. «Очаківське»
  66. 6. «Особливе» Жигулівське
  67. 5. «Юзберг»
  68. 4. Балтика №3
  69. 3. «Русский Імперський стаут»
  70. 2. «Волохатий джміль»
  71. 1. «Опанас» Porter
  72. № 50 Papaya Rye
  73. № 49 Viaemilia
  74. № 48 Brio
  75. № 47 Galaxy IPA
  76. № 46 Nøgne Ø Porter
  77. № 45 ManBearPig
  78. № 44 Black Eyed King Imp Vietnamese Coffee Edition
  79. № 43 Breakside IPA
  80. № 42 Lambo Door
  81. № 41 Samiec Alfa
  82. № 40 St. Feuillien Triple
  83. № 39 Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel
  84. № 38 Avec Les Bons Voeux
  85. № 37 Julius
  86. № 36 Aecht Schlenkerla Fastenbier
  87. № 35 Orval
  88. № 34 Double Barrel Jesus
  89. № 33 Duck Duck Gooze
  90. № 32 Oude Geuze
  91. № 31 Kormoran Imperium Prunum
  92. № 30 Zombie Dust
  93. № 29 Péché Mortel
  94. № 28 Two Hearted Ale
  95. № 27 Darkness
  96. №26 Oude Geuze Vintage
  97. № 25 Dinner
  98. № 24 Hopslam
  99. № 23 Supplication
  100. № 22 Weihenstephaner Hefe Weissbier
  101. № 21 The Abyss
  102. № 20 Speedway Stout – Bourbon Barrel Aged
  103. № 19 La Fin du Monde
  104. № 18 Dark Lord Russian Imperial Stout
  105. № 17 Parabola
  106. № 16 Schneider Aventinus Weizen-Eisbock
  107. № 15 Mornin 'Delight
  108. № 14 Hunahpu's Imperial Stout – Double Barrel Aged
  109. № 13 Pliny the Elder
  110. № 11 Kentucky Breakfast Stout
  111. № 10 Ann
  112. № 9 Lou Pepe Kriek
  113. № 8 Celebrator
  114. № 7 St. Bernardus Abt 12
  115. № 6 Bourbon County Brand Stout
  116. № 5 Heady Topper
  117. № 4 Rochefort Trappistes 10
  118. № 3 Pliny the Younger
  119. № 2 Westvleteren 12 (XII)
  120. № 1 Kentucky Brunch Brand Stout
  121. 10. «Козел»
  122. 9. «Афанасій Домашнє»
  123. 8. «Балтика №6»
  124. 7. «Очаківське»
  125. 6. «Особливе» Жигулівське
  126. 5. «Юзберг»
  127. 4. Балтика №3
  128. 3. «Русский Імперський стаут»
  129. 2. «Волохатий джміль»
  130. 1. «Опанас» Porter
  131. Особливості вибору якісного пива
  132. Рейтинг російського пива
  133. Список кращого пива Чехії
  134. Кращий хмільний напій Німеччини
  135. Особливості правильно вживання пива
  136. Топ безалкогольного пива: список
  137. Яке пиво краще фільтроване або нефільтроване?
  138. Розливне або пляшкове
  139. Темне або світле?
  140. Яка найкраща закуска до пива?
  141. Що краще пити пиво чи горілку?
  142. Корисне відео

10 кращих сортів пива

Постдок комп'ютерних наук Джуліан Маколі і доцент Джур Лесковеч провели дослідження, щоб з'ясувати, як змінюється смак людини в міру того, як він споживає все більшу кількість будь-якого продукту і починає краще розбиратися в його тонкощах.

Вони прийшли до висновку, що ми схильні з часом особливо любити ті смаки, які спочатку здалися незрозумілими. Ось що вони пишуть:

"Було б помилкою рекомендувати людині подивитися культовий японський фільм" Сім самураїв "тільки тому, що йому в принципі подобається гостросюжетний кіно. Але через якийсь час цей фільм дійсно може йому сподобатися – коли він буде готовий його сприйняти. Те ж саме відбувається з пивом, вином або будь-якими іншими незвичними продуктами – на те, щоб розкуштувати найвишуканіші делікатеси, майже завжди потрібен якийсь час. "

Маколі і Лесковеч розробили модель, яка дозволяє відокремити опубліковані в мережі огляди справжніх "експертів" від оглядів "новачків". Ця модель враховує і загальна кількість розміщених користувачем оглядів, і порівняння оцінок даного користувача з оцінками інших "експертів" спільноти (тих, хто написав понад 50 оглядів).

І нарешті, дослідники склали рейтинг з 10 найкращих сортів пива, спираючись на оцінки експертів найавторитетнішого пивного сайту RateBeer, де опубліковано понад три мільйони оглядів, присвячених цьому напою.

Кращі сорти пива в миру

10 місце

Дітище пивоварні Hair of the Dog (Портленд, Орегон). Це пиво – відтворений історичний сорт, який колись варили в Дортмунді (Німеччина).

4,277 зірки.

9 місце

Bourbon County Stout

Bourbon County Stout варять в Чикаго, в пивоварні Goose Island і витримують протягом двох років в бочках з-під 18-річного бурбона. Він володіє приглушеним шоколадним присмаком і крепостью13%.

4.283 зірки.

8 місце

Temptation

Кислий світлий ель від пивоварні Russian River (Каліфорнія). Щоб отримати характерний терпкий присмак ель витримують від 9 до 15 місяців в бочках з-під Шардоне.

4,284 зірки.

7 місце

Pliny the Elder

Ще один ель пивоварні Russian River став легендарним завдяки своєму дивно збалансованому смаку. У його ароматі відчуваються нотки цитрусових і сосни.

4.289 зірки.

6 місце

Kentucky Breakfast Stout

Дітище Founders Brewing (Мічиган) Kentucky Breakfast Stout варять з кавою і шоколадом, а потім витримують в бочках з-під бурбона, щоб домогтися дуже насиченого, густого смаку.

4,29 зірки.

5 місце

Dreadnaught Imperial IPA

Це пиво виробляють в пивоварні Three Floyds (Індіана). Його гіркуватий смак пом'якшує присмак манго і персика.

4,3 зірки

4 місце

Expedition Stout

Цей темний сорт від пивоварного заводу Bell в Мічигані володіє присмаком свіжообсмаженої кави.

4.34 зірки.

3 місце

Speedway Stout

Speedway Stout міцністю 12% варять в пивоварні AleSmith (Каліфорнія) з додаванням кави.

4.372 зірки.

2 місце

Російський імперський стаут ​​Dark Lord

Один з найвідоміших сортів пивоварні Three Floyds Brewing варять з кавою, чорної патокою і медом. Його можна купити тільки в останню суботу квітня. Оскільки кількість пива обмежена (6 000 пляшок), бажаючі його спробувати заздалегідь набувають спеціально видрукувані квитки.

4,279 зірки.

1 місце за версією експертів сайту RateBeer

пиво 12

Пиво 12 варять ченці ордена цистерцианцев з монастиря Святого Сикста (Вествлетерен, Бельгія). Раз в тиждень його можна купити біля воріт монастиря. На ньому немає ніяких етикеток, тільки проста жовта кришка.

До складу пива входять тільки дріжджі, солод, цукор, карамель і вода. Більше нічого.

Оцінка експертів – 4,499 зірки.

The Daily Meal вивчив рейтинги RateBeer і Beer Advocate, списки переможців World Beer Awards, World Beer Cup і Great American Beer Festival, і безліч інших рейтингів і склав зведений топ-50 кращих в світі сортів пива.

№ 50 Papaya Rye

Nómada Brewing, Сабадель (Барселона), Іспанія

Це пиво темно-золотого кольору – справжній вибух фруктів, хмелю і жита. Солодове з нотами тропічних фруктів і карамелі, воно одночасно інтенсивне і вкрай Пітко. Nómada Papaya Rye завоювало місця в топ-100 і в топі найкращих імперських IPA за версією RateBeer.

№ 49 Viaemilia

Birrifico del Ducato, Парма, Італія

Багаторічний лідер, воно стабільно вигравало медалі на конкурсах World Beer Cup та European Beer Star. Birrifico del Ducato стала пивоварнею року в Італії в 2010 і 2011 роках і завоювала безліч інших призів. Це солодове пиво з трав'янистими, квітковими і медовими нотами відмінно поєднується з прошутто, ще одним продуктом цього регіону.

№ 48 Brio

Olgerdin Egill Skallagrimsson, Рейк'явік, Ісландія

Від пивоварні, названої в честь скальда Егіль Скаллагрімссона, можна очікувати чогось видатного. Brio відрізняється нотами трав'янистої і пряного хмелю і нагадує крекери солоду. Це пиво, зварене на ісландської гірській воді, привезло додому медалі World Beer Cup і World Beer Awards.

№ 47 Galaxy IPA

Other Half Brewing, Бруклін

Мутно-персикове, смолиста, трав'яниста і при цьому дивно квіткове, з нотами тропічних фруктів. Other Half – це висхідна зірка на крафтового небосхилі, і цей IPA вважається одним з кращих в Нью-Йорку.

№ 46 Nøgne Ø Porter

Nøgne Ø, Грімстад, Норвегія

Видатний повнотіла портер, зварений в Норвегії – чорний, як смола, з ароматом темного шоколаду і еспресо, за якими слід карамель. Це володар бронзової медалі в категорії «Експортний екстра-стаут» Barcelona Beer Challenge 2016 року.

№ 45 ManBearPig

Voodoo Brewing Co., Мідвілл, Пенсільванія

Це потужне пиво з кленовим сиропом і місцевим медом витримано в бочках з-під бурбона. Воно міцне, чорне як смола і дуже складне, з вираженим і тривалим післясмаком. Воно входить в топ кращих в світі сортів пива за версією Beer Advocate 2016 року.

№ 44 Black Eyed King Imp Vietnamese Coffee Edition

BrewDog, Еллон, Абердиншир, Шотландія

Входить в світовий топ-100 за версією RateBeer. Це найміцніший в світі баночний ель – чорний, інтенсивний, з потужними ароматами кави і какао.

№ 43 Breakside IPA

Breakside Brewery, Портленд, Орегон

Це смачний, хмільний IPA з нотами грейпфрута, хвої, смоли і мандаринів. У ньому чотири сорти хмелю плюс сухе охмеління. Breakside IPA завоював золоту медаль в категорії «Американський IPA» на конкурсі Best of Craft Beer Awards 2016.

№ 42 Lambo Door

Grimm Artisanal Ales, Бруклін

Grimm називає його «чистої хмелевой цукеркою». Це подвійний IPA з хмелю Citra, El Dorado і Simcoe, посів перше місце з 115 подвійних IPA в сліпої дегустації журналу Paste. Grimm – один з піонерів контрактного пивоваріння.

№ 41 Samiec Alfa

Browar Artezan, Блонє, Польща

Це витримане в бочці диво входить в топ-50 імперських стаутів за версією RateBeer. У нього солодкий аромат, невисока гіркоту, виражені ноти ванілі і іриски і вершкове тіло.

№ 40 St. Feuillien Triple

Brasserie St-Feuillien / Friart, Ле-Ре, Бельгія

Світло-бурштинового кольору, з вираженою солодового. Вторинне бродіння в пляшці дає впізнаваний аромат, створений дріжджами, в результаті довгого дозрівання виходить довгий післясмак. Золотий медаліст Barcelona Beer Challenge2016 в категорії «Бельгійський тріпель».

№ 39 Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel

Lervig Aktiebryggeri, Копенгаген, Данія

Цей входить в топ-50 імперський стаут ​​зварений з одним з найдорожчих в світі сортів кави – так, тим самим, який пройшов через травний тракт цівети, дуже перебірливого південноазіатського ссавця, що їсть тільки найкращі, свіжі кавові ягоди. Це досить рідкісний сорт кави, з сильним ароматом. Він дає пиву інтенсивний димний профіль з нотами підсушеного хліба і смаженої ванілі.

№ 38 Avec Les Bons Voeux

Brasserie Dupont, Турпен-Лёз, Бельгія

Світле пиво верхового бродіння мідного кольору, з легким тілом, сухе і кислувате. Це смачний бельгійський фермерський ель входить в число кращих в світі абатський тріпель. Ідеально пити його при температурі льоху, або охолодженим, як аперитив.

№ 37 Julius

Tree House Brewing Company, Монсон, Массачусетс

Цей лякаюче Пітко IPA, з нотами манго і солодких цитрусових і округленої гіркотою. Сайт Beerishealthy.com називає його «Кращим IPA в світі».

№ 36 Aecht Schlenkerla Fastenbier

Braueri Heller, Бамберг, Німеччина

Це нефільтроване пиво з червонувато-коричневим тілом і великої білої пінної шапкою має впізнаваний аромат копченого м'яса, збалансований смаками коричних тостів і карамелі. Fastenbier означає «пиво для поста», і це пиво продається тільки під час посту – з Попелястого середовища до Великодня.

№ 35 Orval

Brasserie d'Orval, Флоранвіль, Вілер-деван-Орваль, Бельгія

Оранжево-мідне пиво з гігантської білої пінної шапкою і ароматом дріжджів, лимонів і легкою, не переважаючою пахучості. Квіткове, цитрусове і складне сухе пиво із середнім тілом. Крім того, це єдине пиво, яке для широкої публіки випускає траппістская пивоварня Orval.

№ 34 Double Barrel Jesus

Evil Twin Brewing, Westbrook Brewing Co., Бруклін

Входить в топ-100 кращих сортів в світі за версією RateBeer. Це матово-чорний стаут ​​з нотами бурбона і ванілі і нагадує іриску тілом.

№ 33 Duck Duck Gooze

The Lost Abbey, Сан-Маркос, Каліфорнія

Цей ель кислуватим смаком і ароматом, нотами цитруса, бадьорить кислотним фінішем і легкої солодкістю для балансу, став одним з найбільш продаваних сортів пивоварні з самого випуску в 2009 році. Його дуже важко знайти, так як варять його лише раз на три роки, і в обмеженій кількості.

№ 32 Oude Geuze

Brouwerij Oud Beersel, Берсел, Бельгія

Класичний бельгійський ель, мутний, медового кольору, з винним смаком лимонної кислотністю, ноткою прянощів, крихітними бульбашками і сильною карбонізацією. Воно вважається ігристим вином пивного світу і завоювало звання кращого кислого пива на World Beer Awards 2016 року.

№ 31 Kormoran Imperium Prunum

Browar Kormoran, Ольштин, Польща

Алкоголь: 11 відсотків

Один з топ-100 за версією RateBeer і кращий балтійський портер в світі. Вибухові ноти чорносливу, копчених фруктів, шоколаду та солоду.

№ 30 Zombie Dust

Three Floyds Brewing Company, Мунстер, Індіана

Цей потужний Пейл-ель варто купити хоча б заради етикетки. Але ті, кого приваблює незвичайний малюнок, очаровуються і самим пивом. Потужний аромат сосни і цитрусових, в смаку – ноти грейпфрута і меду. Входить в топ-50 за версією Men's Fitness і thefiftybest.com.

№ 29 Péché Mortel

Brasserie Dieu du Ciel !, Квебек, Канада

У процесі варіння додається кави, в результаті виходить інтенсивний, щільний імперський стаут ​​з ароматом смажених кавових зерен і злегка терпким фінішем. Він названий одним з кращих імперських стаутів за версією журналу Craft Beer & Brewing.

№ 28 Two Hearted Ale

Bell's Brewery, Гейлсберг, Мічиган

Названий на честь річки Ту-Хартед, що протікає в Мічигані. Це бадьорить IPA з вибуховими сосновими і цитрусовими нотами. На думку авторів Beer Advocate, це один з тих сортів пива, які переживуть свого часу.

№ 27 Darkness

Surly Brewing Company, Міннеаполіс

Це складний, важкий російський імперський стаут ​​з ароматом темного шоколаду, фруктів та ірису, помірної карбонізацією і нетрадиційними ароматичними хмелю. У нього близько 10 тисяч майже ідеальних відгуків на Untappd.

№26 Oude Geuze Vintage

Brouwerij 3 Fonteinen, Берсел, Бельгія

Цей Гез з вінтажній серії продається тільки в Бельгії. Він випускається в продаж після кількох років зберігання в підвалах Drie Fonteinen – на відміну від звичайного Oude Geuze, який дозріває шість місяців. Який Гез стане вінтажним, залежить від рішення пивовара – він оцінює його смак і потенціал витримки. Oude Geuze Vintage під номером 18 входить в список 250 славних сортів пива за версією Beer Advocate, складений на підставі відгуків більш ніж за 10 років.

№ 25 Dinner

Maine Beer Company, Фріпорт, Мен

Цей подвійний IPA мутно-золотистого кольору подвійним сухим охмеління більш ніж 6 фунтами хмелю на барель (230 г на декалітр) відрізняється сухим, освіжаючим характером. Журнал Craft Beer & Brewing оцінює його на 100 балів.

№ 24 Hopslam

Bell's Brewery, Гейлсбург, Мічиган

Можливо, цей подвійний IPA з хмелю Північно-Заходу – не те, про що ви будете писати листівку додому. Однак шанувальники цього пива дзвонять в усі пивні магазини міста, ледь почувши слух, що там є пара упаковок. Кожен ковток наповнений медовими нотками, а складна схема охмеління створює ароматне, цитрусове, гірке і при цьому освіжаюче пиво.

№ 23 Supplication

Russian River Brewing Company, Санта-Роза, Каліфорнія

Цей коричневий ель 12 місяців витримується з додаванням кислої вишні в бочках з-під піно нуар від виноробів долини Сонома. В результаті виходить яскраве, кисле, фруктове і злегка пахуче пиво з відчутним характером винної бочки.

№ 22 Weihenstephaner Hefe Weissbier

Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan, Фрайзінг, Німеччина

Хефевайцен в традиційному стилі – з землисто-лісовим ароматом, добре збалансований, фруктовий і сухий. Володар золотої медалі World Beer Cup в категорії «Хефевайцен в південнонімецьке стилі».

№ 21 The Abyss

Deschutes Brewery, Бенд, Орегон

Нотки лакриці в ароматі дає додавання вишневої кори і ванілі і витримка в дубових бочках. Це переможець World Beer Awards 2016 року в категорії «Кращий імперський стаут».

№ 20 Speedway Stout – Bourbon Barrel Aged

AleSmith Brewing Company, Сан-Дієго, Каліфорнія

Матово-чорний з коричневою піною. Аромати шоколаду і лакриці в поєднанні з димним смаком смаженої кави. Вершкове і солодке, це пиво відмінно підходить для витримки. Воно заслужило 100 балів від журналу Craft Beer & Brewing.

№ 19 La Fin du Monde

Unibroue, Квебек, Канада

Мутний, дріжджовий, квітковий потрійний золотий ель із середнім тілом і насиченим смаком. Пивовари Unibroue, кажуть, що це пиво було зварено в честь відважних європейських дослідників, які вважали, що досягли краю світу, відкривши Північну Америку – Новий світ. «Край світу» завоював більше нагород, ніж будь-яке інше канадське пиво.

№ 18 Dark Lord Russian Imperial Stout

Three Floyds Brewing Company, Мунстер, Індіана

Щільне і карамелеве, з нотами шоколаду і кави в ароматі, сухофруктами і коричневим цукром в смаку. Купити його можна тільки на пивоварні один день в році – Dark Lord Day (в 2017-му він пройшов 13 травня).

№ 17 Parabola

Firestone Walker Brewing Company, Пасо-Роблес, Каліфорнія

Це імперський стаут, про який говорять як про вишуканому вини. Не дивуйтеся, коли почуєте, що хтось згадує ноти тютюну і дуба або чорної кави і ванілі. Це по-справжньому комплексний російський імперський стаут, одночасно солодкий і гіркий, і купити його неймовірно важко. Він витримується в бочках з-під бурбона (Pappy Van Winkle, Woodford Reserve, Elijah Craig та інших) і потім купажується.

№ 16 Schneider Aventinus Weizen-Eisbock

Schneider Weisse G. Schneider & Sohn GmbH, Кельхайм, Німеччина

Народна легенда розповідає, що одного разу взимку бочки з Aventinus замерзли під час перевезення. Пивовари спробували залишилася незамерзаючих рідину і були вражені. І можна зрозуміти, чому. Це легендарне пиво з ароматом банана і смаком сухофруктів, какао і гвоздики.

№ 15 Mornin 'Delight

Toppling Goliath Brewing Company, Декору, Айова

Цей імперський стаут ​​з сильним ароматом еспрессо і щільним насиченим тілом займає третє місце в топ-50 кращих в світі сортів за версією RateBeer. Засновник Beer Advocate Джейсон Елстрі вважає, що Toppling Goliath залишиться в числі фаворитів на довгі роки.

№ 14 Hunahpu's Imperial Stout – Double Barrel Aged

Cigar City Brewing, Тампа, Флорида

Кожного грудня в продаж надходять квитки Hunahpu's Day (вартістю 200-400 доларів). Цей фестиваль проходить в березні, і фанати можуть першими спробувати нове втілення свого багаторічного лідера. У вартість квитка входить 4-12 пляшок цього пряного, насиченого імперського стаута, який витримується навпіл в бочках з-під рому і яблучного бренді.

№ 13 Pliny the Elder

Russian River Brewing Company, Санта-Роза, Каліфорнія

Давньоримський письменник-ерудит і філософ Пліній Старший називав хміль Lupus salictarius – «вовк в вербах» – хоча достеменно невідомо, чи мав він на увазі саме хміль. У будь-якому випадку, названий на його честь подвійний IPA – каламутний, мідно-золотистий, з сосновим ароматом. Він свіжий, з ідеально збалансованим хмелем і смаком свіжого грейпфрута. Пиво завоювало золото World Beer Cup і Great American Beer Festival, і вважається одним з кращих вест-кост-IPA в історії.

№ 12 Westvleteren Extra 8

Westvleteren Abdij St. Sixtus, Вествлетерен, Бельгія

Тільки шість бельгійських марок можуть заявляти, що виробляються в траппістскіх абатствах, і ченці абатства Святого Сикста в Вествлетерене виробляють пива найменше, тому їх темний ель – в крайньому дефіциті. Цей дуббель з нотами чаю, родзинок і чорного хліба відрізняється високою карбонізацією і великий пінної шапкою.

№ 11 Kentucky Breakfast Stout

Founders Brewing Company, Гранд-Рапідс, Мічиган

Висновок неймовірно популярного Breakfast Stout міг здатися Founders непосильним завданням, але вони впоралися. Це імперський стаут, витриманий в підвалі в дубових бочках з-під бурбона, не знає собі рівних. KBS, зварений з шоколадом і кавою, – для любителів, яким подобається нотка бурбона в пиві на сніданок.

№ 10 Ann

Hill Farmstead Brewery, Грінсборо-Бенд, Вермонт

Hill Farmstead була названа найкращою пивоварнею світу за версією RateBeer. Медовий сезон Anna багато місяців витримується в винних бочках з французького дуба і тільки тоді стає Ann. Пиво з природною карбонізацією демонструє складну лимонну кислотність з нотками зеленого яблука.

№ 9 Lou Pepe Kriek

Brasserie Cantillon, Брюссель, Бельгія

Щороку Cantillon вдається дістати тонну або дві делікатних і рідкісних кислих вишень з Схарбек, урожай яких непередбачуваний. Ці вишні, які використовуються виключно для купажування, настоюють пиві два-три місяці, щоб вийшов цей кислотний і соковитий крик. Виробництво обмежена парою тисяч пляшок на рік зважаючи на обмежену кількість ягід. Lou Pepe Kriek входить до переліку кращих сортів 2016 року за версією Thrillist.

№ 8 Celebrator

Brauerei Aying, Айінг, Німеччина

Доппельбок стоїть осібно серед інших німецьких стилів. Це міцне, але не переважна пиво з пишною піною витримується півроку.Відмінне пиво для свята з друзями і сім'єю.

№ 7 St. Bernardus Abt 12

St. Bernardus Brouwerij, вата, Бельгія

Потужний, насичений, пряний, солодовий, міцний – як ніби ви п'єте алкогольний фруктовий торт з шоколадом і карамеллю. Це абатський ель, зварений в класичному бельгійському стилі квадрюпель по старому траппістскому рецептом. St. Bernardus вважається пивним співтовариством однією з кращих марок пива в світі.

№ 6 Bourbon County Brand Stout

Goose Island Beer Company, Чикаго

Цей лімітований стаут ​​не жартує. У нього виражений чорний відтінок з невеликою піною карамельного кольору, сильний аромат бурбона, ванілі і інжиру, за якими слідують ноти шоколаду і меляси.

№ 5 Heady Topper

The Alchemist, Уотербери, Вермонт

Цей вермонтський подвійний IPA неймовірно важко дістати – якщо тільки ви не живете в 50 кілометрах від пивоварні, але він любимо пивними ентузіастами по всьому світу. Це зазначене нагородами невловиме пиво розпродається відразу ж, щойно потрапляє в продаж.

№ 4 Rochefort Trappistes 10

Brasserie Rochefort, Рошфор, Бельгія

Традиційний бельгійський квадрюпель Rochefort «з блакитною кришкою» – один з небагатьох справжніх траппістскіх сортів. Це солодове міцне пиво, будучи холодним, дає ноти сливи й абрикоса, а при нагріванні розкривається справжній характер пива. Воно підходить для повільного потягування, як хороший скотч або вино. У минулому жовтні пиво стало переможцем сліпої дегустації квадрюпелей, проведеної Belgian Beer Journal.

№ 3 Pliny the Younger

Russian River Brewing Company, Санта-Роза, Каліфорнія

Названо на честь племінника і прийомного сина згаданого вище Плінія Старшого. Пліній Молодший задокументував виверження Везувію в 79 році нашої ери, під час якого загинув його дядько. Це справжній потрійний IPA (в ньому втричі більше хмелю, ніж зазвичай), і його дуже складно, довго і дорого робити. Відрізняється помірною гіркотою і красивим мідним кольором. Доступно тільки на кранах і випускається в продаж лише на два тижні на початку лютого.

№ 2 Westvleteren 12 (XII)

Westvleteren Abdij St. Sixtus, Вествлетерен, Бельгія

Це пиво точно входить в число кращих з кращих, і деякі експерти впевнені, що воно заслуговує першого місце. Це справжнє траппістское пиво, яке варять ченці в абатстві Святого Сикста. Темне каштаново-коричневе пиво з ароматом темних фруктів і коричневого цукру. Це складний і пряний квадрюпель з живою карбонізацією. Посідає перше місце в категорії «абатський пиво / квадрюпель» за версією RateBeer і отримало 100 балів від журналу Craft Beer & Brewing.

№ 1 Kentucky Brunch Brand Stout

Toppling Goliath Brewing Company, Декору, Айова

Цей витриманий в бочках імперський стаут ​​з кавою вкрай важко знайти в продажу. У нього потужний кленовий аромат з нотами шоколаду і лісового горіха. У 2015 році журнал Esquire включив його в список «10 великих сортів пива, які вам навряд чи вдасться спробувати», а на Beer Advocate він займав перше місце у всесвітньому топ-250.

Росіяни щороку випивають до мільйона літра різного ґатунку пива. Через наявність великої кількості марок, вибрати найкраще за якістю і смаку пиво складно. Але за рахунок критеріїв, що визначають якість, можна скласти рейтинг кращого пивного напою Росії.

Найкращим вважається натуральне пиво. Можна скласти рейтинг на основі результатів контрольних закупівель і купівельних переваг росіян.
Для натурального пива характерні наступні характеристики:
• піна;
• колірний показник;
• аромат;
• смакове якість.

Піна натурального пива повинна мати білий колір і залишатися на стінках склянки. Якісне пиво світлого сорту не повинно мати сторонньої суспензії. Для нього характерна певна прозорість і блиск. У темних сортах пива присутній матовість, немає блиску. Таке пиво має коричневий відтінок.

В ароматі справжнього пива повинен бути присутнім хміль і свіжість. З урахуванням смакових якостей, світле пиво має гіркий присмак хмелю, а темний – солодкий. Але у кожного покупця свої вимоги до пива.

У ТОП-10 найсмачніших пивних напоїв Росії входять:

10. «Козел»

Це класичне пиво легко п'ється і має приємний смак з ніжною гіркотою, яка легко поєднується з карамелевими нотками солоду. Пиво має ніжний аромат і золотистим відтінком.

Це пиво з низовим бродінням випускається з 1874 року в Чехії. На текщій момент воно випускається за ліцензією в Росії та інших країнах Європи. Продукт випускається в скляних пляшках об'ємом 0,5 і 0,7 л, а також в алюмінієвих банках по 0,5 л.

Види пива:
• Svetly;
• Medium;
• Premium;
• Cerny.

9. «Афанасій Домашнє»

Це фільтроване і живе пиво, яке пастеризується. У нього темно-коричневий колір з кремовою піною і тонким ароматом. «Опанас Домашнє» продається на розлив або в пляшках.

Це варіація «Живого пива». Допускається зберігання фільтрованої пива до 17 днів. Рісловатий аромат, біла піна, легкий смак, суховатовая кислинка – плюс «Афанасія Домашнього».

8. «Балтика №6»

Це російське пиво темно-коричневого кольору з червоним відтінком. У піни кремова структура коричневого кольору з міцним запахом вогкості. У смаку можна відчути нотки кави, карамелі, чорносливу, паленого цукру.

З 2008 року «Балтика №6 Портер» та «Балтика №8 Пшеничне» об'єднані в одну серію – «Балтика Вибране». Цей новий вигляд пива має оригінальне поєднання. Воно вариться з високоякісними інгредієнтами. За рахунок хорошого смаку його можна пити в великих кількостях, не поспішаючи.

Темне пиво вариться за старими англійською рецептами з солідних сортів хмелю і за спеціальним рецептом. На відміну від «Балтика 6», «Балтика 8» має густу щільну піну, м'який фруктовий аромат і легку солодкість. З березня 2009 року в серію «Балтика Вибране» включена і «Балтика №4 Оригінальна».

7. «Очаківське»

Це світле фільтроване пиво, яке проходить процес пастеризації. Тонкий хмільний аромат, жовтий приємний колір – основні характеристики напою. Пиво «Очаківське» вважається відомою маркою, яка випускається на протязі більше 20 років. Напій виробляється за класичною технологією, за допомогою натуральної сировини.

Марка «Очаківське» з'явилася ще в 1993 році. Її розливали в скляні пляшки 0,5 л і 0,33 л. Це пиво було доступно для багатьох жителів РФ, при цьому воно володіло високою якістю.

З 1994 року виробник почав розливати пиво в пластикові упаковки, зручні для користування. Марка вважається однією з найпопулярніших напоїв в Москві.
Пиво часто купувати перед футбольними матчами.

Тривалий термін зберігання забезпечений дотриманням технологічних режимів виробництва, тривалої витримкою, технологією стерильною і багатоступінчастої фільтрації. Кожен сорт пива вариться окремо із застосуванням певних рецептів.

6. «Особливе» Жигулівське

Це білоруське пиво, яке має незначну щільність і неприємну гіркоту хмелю зі світлим кольором. Це популярна пивна марка, яка користується великим попитом серед радянських часів.

Незначна щільність і приємна хмільна гіркота приходить до смаку багатьом любителям пива. склад:
• вода;
• солод пивоварний ячмінний світлий;
• ячмінь пивоварний;
• цукор;
• хміль гранульований;
• хмелепродукти.

Об'ємна частка спирту – 4,0% обороту. Щільність дорівнює 11%. Енергетична цінність продукту – 42 ккал. Пиво випускається в наступній тарі:
• в скляних пляшках ємністю по 0,5 л з терміном придатності 120 діб;
• в ПЕТ – пляшки ємністю 1,5 л з терміном придатності до 90 діб.

5. «Юзберг»

На 5 позиції рейтингу знаходиться пиво «Юзберг» – це світлий напій зі стійкою піною, слабким солодовим ароматом і м'яким зерновим смаком. Для пива цієї марки характерний потужний банановий аромат і хлібний смак з дріжджовий кислинкою і густий стійкою піною.

Процес бродіння здійснюється за рахунок змішаної культури з верхових дріжджів і живуть в симбіозі молочно-кислих бактерій. Отриманий густий смак користується великим попитом серед любителів пива.

У післясмаку спостерігається трохи хмелю, гвоздика і банан. До складу пшеничного верхового пива входять природні дріжджові опади. Мутний і в'язкий алкогольний напій з бурштиновим відтінком містить в собі до 2 млн / мл дріжджів і 4,9% алкоголю.

У процесі варіння використовується 3 сорти солоду і 2 сорту хмелю:
• солод пивоварний пшеничний Weizenmalz;
• солод пивоварний ячмінний Pilsner Malz;
• солод пивоварний ячмінний Karamel Malz.
Також використовується хміль Perle і Traditional.

4. Балтика №3

На 4 позиції знаходиться пиво «Балтика №3». Це пиво прозорого золотистого відтінку зі стійкою піною і насиченим смаком солоду має гірчинку і аромат хмелю.

3. «Русский Імперський стаут»

Це певний вид темного пива, у якого насичений смак зерна і паленого солоду з присмаком сухофруктів. Колір напою схожий з вугіллям, а піна має коричневий відтінок. Вона щільна.

2. «Волохатий джміль»

На 2 позиції рейтингу знаходиться авторське пиво «Волохатий джміль». Для цієї марки характерний солодкуватий квітковий аромат, з нотками карамелі і трав. Смак м'який і приємний, що дозволяє його пити у великій кількості. У післясмаку відчуваються фрукти і ірис. Колір коричневий з рудим відтінком.

1. «Опанас» Porter

На першій позиції знаходиться виробник «Опанас» Porter. Пастеризоване, щільно насичене і фільтроване пиво має темний відтінок і запах пального хмелю. Післясмак – класичний сорт.

The Daily Meal вивчив рейтинги RateBeer і Beer Advocate, списки переможців World Beer Awards, World Beer Cup і Great American Beer Festival, і безліч інших рейтингів і склав зведений топ-50 кращих в світі сортів пива.

№ 50 Papaya Rye

Nómada Brewing, Сабадель (Барселона), Іспанія

Це пиво темно-золотого кольору – справжній вибух фруктів, хмелю і жита. Солодове з нотами тропічних фруктів і карамелі, воно одночасно інтенсивне і вкрай Пітко. Nómada Papaya Rye завоювало місця в топ-100 і в топі найкращих імперських IPA за версією RateBeer.

№ 49 Viaemilia

Birrifico del Ducato, Парма, Італія

Багаторічний лідер, воно стабільно вигравало медалі на конкурсах World Beer Cup та European Beer Star. Birrifico del Ducato стала пивоварнею року в Італії в 2010 і 2011 роках і завоювала безліч інших призів. Це солодове пиво з трав'янистими, квітковими і медовими нотами відмінно поєднується з прошутто, ще одним продуктом цього регіону.

№ 48 Brio

Olgerdin Egill Skallagrimsson, Рейк'явік, Ісландія

Від пивоварні, названої в честь скальда Егіль Скаллагрімссона, можна очікувати чогось видатного. Brio відрізняється нотами трав'янистої і пряного хмелю і нагадує крекери солоду. Це пиво, зварене на ісландської гірській воді, привезло додому медалі World Beer Cup і World Beer Awards.

№ 47 Galaxy IPA

Other Half Brewing, Бруклін

Мутно-персикове, смолиста, трав'яниста і при цьому дивно квіткове, з нотами тропічних фруктів. Other Half – це висхідна зірка на крафтового небосхилі, і цей IPA вважається одним з кращих в Нью-Йорку.

№ 46 Nøgne Ø Porter

Nøgne Ø, Грімстад, Норвегія

Видатний повнотіла портер, зварений в Норвегії – чорний, як смола, з ароматом темного шоколаду і еспресо, за якими слід карамель. Це володар бронзової медалі в категорії «Експортний екстра-стаут» Barcelona Beer Challenge 2016 року.

№ 45 ManBearPig

Voodoo Brewing Co., Мідвілл, Пенсільванія

Це потужне пиво з кленовим сиропом і місцевим медом витримано в бочках з-під бурбона. Воно міцне, чорне як смола і дуже складне, з вираженим і тривалим післясмаком. Воно входить в топ кращих в світі сортів пива за версією Beer Advocate 2016 року.

№ 44 Black Eyed King Imp Vietnamese Coffee Edition

BrewDog, Еллон, Абердиншир, Шотландія

Входить в світовий топ-100 за версією RateBeer. Це найміцніший в світі баночний ель – чорний, інтенсивний, з потужними ароматами кави і какао.

№ 43 Breakside IPA

Breakside Brewery, Портленд, Орегон

Це смачний, хмільний IPA з нотами грейпфрута, хвої, смоли і мандаринів. У ньому чотири сорти хмелю плюс сухе охмеління. Breakside IPA завоював золоту медаль в категорії «Американський IPA» на конкурсі Best of Craft Beer Awards 2016.

№ 42 Lambo Door

Grimm Artisanal Ales, Бруклін

Grimm називає його «чистої хмелевой цукеркою». Це подвійний IPA з хмелю Citra, El Dorado і Simcoe, посів перше місце з 115 подвійних IPA в сліпої дегустації журналу Paste. Grimm – один з піонерів контрактного пивоваріння.

№ 41 Samiec Alfa

Browar Artezan, Блонє, Польща

Це витримане в бочці диво входить в топ-50 імперських стаутів за версією RateBeer. У нього солодкий аромат, невисока гіркоту, виражені ноти ванілі і іриски і вершкове тіло.

№ 40 St. Feuillien Triple

Brasserie St-Feuillien / Friart, Ле-Ре, Бельгія

Світло-бурштинового кольору, з вираженою солодового. Вторинне бродіння в пляшці дає впізнаваний аромат, створений дріжджами, в результаті довгого дозрівання виходить довгий післясмак.Золотий медаліст Barcelona Beer Challenge2016 в категорії «Бельгійський тріпель».

№ 39 Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel

Lervig Aktiebryggeri, Копенгаген, Данія

Цей входить в топ-50 імперський стаут ​​зварений з одним з найдорожчих в світі сортів кави – так, тим самим, який пройшов через травний тракт цівети, дуже перебірливого південноазіатського ссавця, що їсть тільки найкращі, свіжі кавові ягоди. Це досить рідкісний сорт кави, з сильним ароматом. Він дає пиву інтенсивний димний профіль з нотами підсушеного хліба і смаженої ванілі.

№ 38 Avec Les Bons Voeux

Brasserie Dupont, Турпен-Лёз, Бельгія

Світле пиво верхового бродіння мідного кольору, з легким тілом, сухе і кислувате. Це смачний бельгійський фермерський ель входить в число кращих в світі абатський тріпель. Ідеально пити його при температурі льоху, або охолодженим, як аперитив.

№ 37 Julius

Tree House Brewing Company, Монсон, Массачусетс

Цей лякаюче Пітко IPA, з нотами манго і солодких цитрусових і округленої гіркотою. Сайт Beerishealthy.com називає його «Кращим IPA в світі».

№ 36 Aecht Schlenkerla Fastenbier

Braueri Heller, Бамберг, Німеччина

Це нефільтроване пиво з червонувато-коричневим тілом і великої білої пінної шапкою має впізнаваний аромат копченого м'яса, збалансований смаками коричних тостів і карамелі. Fastenbier означає «пиво для поста», і це пиво продається тільки під час посту – з Попелястого середовища до Великодня.

№ 35 Orval

Brasserie d'Orval, Флоранвіль, Вілер-деван-Орваль, Бельгія

Оранжево-мідне пиво з гігантської білої пінної шапкою і ароматом дріжджів, лимонів і легкою, не переважаючою пахучості. Квіткове, цитрусове і складне сухе пиво із середнім тілом. Крім того, це єдине пиво, яке для широкої публіки випускає траппістская пивоварня Orval.

№ 34 Double Barrel Jesus

Evil Twin Brewing, Westbrook Brewing Co., Бруклін

Входить в топ-100 кращих сортів в світі за версією RateBeer. Це матово-чорний стаут ​​з нотами бурбона і ванілі і нагадує іриску тілом.

№ 33 Duck Duck Gooze

The Lost Abbey, Сан-Маркос, Каліфорнія

Цей ель кислуватим смаком і ароматом, нотами цитруса, бадьорить кислотним фінішем і легкої солодкістю для балансу, став одним з найбільш продаваних сортів пивоварні з самого випуску в 2009 році. Його дуже важко знайти, так як варять його лише раз на три роки, і в обмеженій кількості.

№ 32 Oude Geuze

Brouwerij Oud Beersel, Берсел, Бельгія

Класичний бельгійський ель, мутний, медового кольору, з винним смаком лимонної кислотністю, ноткою прянощів, крихітними бульбашками і сильною карбонізацією. Воно вважається ігристим вином пивного світу і завоювало звання кращого кислого пива на World Beer Awards 2016 року.

№ 31 Kormoran Imperium Prunum

Browar Kormoran, Ольштин, Польща

Алкоголь: 11 відсотків

Один з топ-100 за версією RateBeer і кращий балтійський портер в світі. Вибухові ноти чорносливу, копчених фруктів, шоколаду та солоду.

№ 30 Zombie Dust

Three Floyds Brewing Company, Мунстер, Індіана

Цей потужний Пейл-ель варто купити хоча б заради етикетки. Але ті, кого приваблює незвичайний малюнок, очаровуються і самим пивом. Потужний аромат сосни і цитрусових, в смаку – ноти грейпфрута і меду. Входить в топ-50 за версією Men's Fitness і thefiftybest.com.

№ 29 Péché Mortel

Brasserie Dieu du Ciel !, Квебек, Канада

У процесі варіння додається кави, в результаті виходить інтенсивний, щільний імперський стаут ​​з ароматом смажених кавових зерен і злегка терпким фінішем. Він названий одним з кращих імперських стаутів за версією журналу Craft Beer & Brewing.

№ 28 Two Hearted Ale

Bell's Brewery, Гейлсберг, Мічиган

Названий на честь річки Ту-Хартед, що протікає в Мічигані. Це бадьорить IPA з вибуховими сосновими і цитрусовими нотами. На думку авторів Beer Advocate, це один з тих сортів пива, які переживуть свого часу.

№ 27 Darkness

Surly Brewing Company, Міннеаполіс

Це складний, важкий російський імперський стаут ​​з ароматом темного шоколаду, фруктів та ірису, помірної карбонізацією і нетрадиційними ароматичними хмелю. У нього близько 10 тисяч майже ідеальних відгуків на Untappd.

№26 Oude Geuze Vintage

Brouwerij 3 Fonteinen, Берсел, Бельгія

Цей Гез з вінтажній серії продається тільки в Бельгії. Він випускається в продаж після кількох років зберігання в підвалах Drie Fonteinen – на відміну від звичайного Oude Geuze, який дозріває шість місяців. Який Гез стане вінтажним, залежить від рішення пивовара – він оцінює його смак і потенціал витримки.Oude Geuze Vintage під номером 18 входить в список 250 славних сортів пива за версією Beer Advocate, складений на підставі відгуків більш ніж за 10 років.

№ 25 Dinner

Maine Beer Company, Фріпорт, Мен

Цей подвійний IPA мутно-золотистого кольору подвійним сухим охмеління більш ніж 6 фунтами хмелю на барель (230 г на декалітр) відрізняється сухим, освіжаючим характером. Журнал Craft Beer & Brewing оцінює його на 100 балів.

№ 24 Hopslam

Bell's Brewery, Гейлсбург, Мічиган

Можливо, цей подвійний IPA з хмелю Північно-Заходу – не те, про що ви будете писати листівку додому. Однак шанувальники цього пива дзвонять в усі пивні магазини міста, ледь почувши слух, що там є пара упаковок. Кожен ковток наповнений медовими нотками, а складна схема охмеління створює ароматне, цитрусове, гірке і при цьому освіжаюче пиво.

№ 23 Supplication

Russian River Brewing Company, Санта-Роза, Каліфорнія

Цей коричневий ель 12 місяців витримується з додаванням кислої вишні в бочках з-під піно нуар від виноробів долини Сонома. В результаті виходить яскраве, кисле, фруктове і злегка пахуче пиво з відчутним характером винної бочки.

№ 22 Weihenstephaner Hefe Weissbier

Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan, Фрайзінг, Німеччина

Хефевайцен в традиційному стилі – з землисто-лісовим ароматом, добре збалансований, фруктовий і сухий. Володар золотої медалі World Beer Cup в категорії «Хефевайцен в південнонімецьке стилі».

№ 21 The Abyss

Deschutes Brewery, Бенд, Орегон

Нотки лакриці в ароматі дає додавання вишневої кори і ванілі і витримка в дубових бочках. Це переможець World Beer Awards 2016 року в категорії «Кращий імперський стаут».

№ 20 Speedway Stout – Bourbon Barrel Aged

AleSmith Brewing Company, Сан-Дієго, Каліфорнія

Матово-чорний з коричневою піною. Аромати шоколаду і лакриці в поєднанні з димним смаком смаженої кави. Вершкове і солодке, це пиво відмінно підходить для витримки. Воно заслужило 100 балів від журналу Craft Beer & Brewing.

№ 19 La Fin du Monde

Unibroue, Квебек, Канада

Мутний, дріжджовий, квітковий потрійний золотий ель із середнім тілом і насиченим смаком. Пивовари Unibroue, кажуть, що це пиво було зварено в честь відважних європейських дослідників, які вважали, що досягли краю світу, відкривши Північну Америку – Новий світ. «Край світу» завоював більше нагород, ніж будь-яке інше канадське пиво.

№ 18 Dark Lord Russian Imperial Stout

Three Floyds Brewing Company, Мунстер, Індіана

Щільне і карамелеве, з нотами шоколаду і кави в ароматі, сухофруктами і коричневим цукром в смаку. Купити його можна тільки на пивоварні один день в році – Dark Lord Day (в 2017-му він пройшов 13 травня).

№ 17 Parabola

Firestone Walker Brewing Company, Пасо-Роблес, Каліфорнія

Це імперський стаут, про який говорять як про вишуканому вини. Не дивуйтеся, коли почуєте, що хтось згадує ноти тютюну і дуба або чорної кави і ванілі. Це по-справжньому комплексний російський імперський стаут, одночасно солодкий і гіркий, і купити його неймовірно важко. Він витримується в бочках з-під бурбона (Pappy Van Winkle, Woodford Reserve, Elijah Craig та інших) і потім купажується.

№ 16 Schneider Aventinus Weizen-Eisbock

Schneider Weisse G. Schneider & Sohn GmbH, Кельхайм, Німеччина

Народна легенда розповідає, що одного разу взимку бочки з Aventinus замерзли під час перевезення. Пивовари спробували залишилася незамерзаючих рідину і були вражені. І можна зрозуміти, чому. Це легендарне пиво з ароматом банана і смаком сухофруктів, какао і гвоздики.

№ 15 Mornin 'Delight

Toppling Goliath Brewing Company, Декору, Айова

Цей імперський стаут ​​з сильним ароматом еспрессо і щільним насиченим тілом займає третє місце в топ-50 кращих в світі сортів за версією RateBeer. Засновник Beer Advocate Джейсон Елстрі вважає, що Toppling Goliath залишиться в числі фаворитів на довгі роки.

№ 14 Hunahpu's Imperial Stout – Double Barrel Aged

Cigar City Brewing, Тампа, Флорида

Кожного грудня в продаж надходять квитки Hunahpu's Day (вартістю 200-400 доларів). Цей фестиваль проходить в березні, і фанати можуть першими спробувати нове втілення свого багаторічного лідера. У вартість квитка входить 4-12 пляшок цього пряного, насиченого імперського стаута, який витримується навпіл в бочках з-під рому і яблучного бренді.

№ 13 Pliny the Elder

Russian River Brewing Company, Санта-Роза, Каліфорнія

Давньоримський письменник-ерудит і філософ Пліній Старший називав хміль Lupus salictarius – «вовк в вербах» – хоча достеменно невідомо, чи мав він на увазі саме хміль. У будь-якому випадку, названий на його честь подвійний IPA – каламутний, мідно-золотистий, з сосновим ароматом. Він свіжий, з ідеально збалансованим хмелем і смаком свіжого грейпфрута. Пиво завоювало золото World Beer Cup і Great American Beer Festival, і вважається одним з кращих вест-кост-IPA в історії.

Westvleteren Abdij St. Sixtus, Вествлетерен, Бельгія

Тільки шість бельгійських марок можуть заявляти, що виробляються в траппістскіх абатствах, і ченці абатства Святого Сикста в Вествлетерене виробляють пива найменше, тому їх темний ель – в крайньому дефіциті. Цей дуббель з нотами чаю, родзинок і чорного хліба відрізняється високою карбонізацією і великий пінної шапкою.

№ 11 Kentucky Breakfast Stout

Founders Brewing Company, Гранд-Рапідс, Мічиган

Висновок неймовірно популярного Breakfast Stout міг здатися Founders непосильним завданням, але вони впоралися. Це імперський стаут, витриманий в підвалі в дубових бочках з-під бурбона, не знає собі рівних. KBS, зварений з шоколадом і кавою, – для любителів, яким подобається нотка бурбона в пиві на сніданок.

№ 10 Ann

Hill Farmstead Brewery, Грінсборо-Бенд, Вермонт

Hill Farmstead була названа найкращою пивоварнею світу за версією RateBeer. Медовий сезон Anna багато місяців витримується в винних бочках з французького дуба і тільки тоді стає Ann. Пиво з природною карбонізацією демонструє складну лимонну кислотність з нотками зеленого яблука.

№ 9 Lou Pepe Kriek

Brasserie Cantillon, Брюссель, Бельгія

Щороку Cantillon вдається дістати тонну або дві делікатних і рідкісних кислих вишень з Схарбек, урожай яких непередбачуваний. Ці вишні, які використовуються виключно для купажування, настоюють пиві два-три місяці, щоб вийшов цей кислотний і соковитий крик. Виробництво обмежена парою тисяч пляшок на рік зважаючи на обмежену кількість ягід. Lou Pepe Kriek входить до переліку кращих сортів 2016 року за версією Thrillist.

№ 8 Celebrator

Brauerei Aying, Айінг, Німеччина

Доппельбок стоїть осібно серед інших німецьких стилів. Це міцне, але не переважна пиво з пишною піною витримується півроку. Відмінне пиво для свята з друзями і сім'єю.

№ 7 St. Bernardus Abt 12

St. Bernardus Brouwerij, вата, Бельгія

Потужний, насичений, пряний, солодовий, міцний – як ніби ви п'єте алкогольний фруктовий торт з шоколадом і карамеллю. Це абатський ель, зварений в класичному бельгійському стилі квадрюпель по старому траппістскому рецептом. St. Bernardus вважається пивним співтовариством однією з кращих марок пива в світі.

№ 6 Bourbon County Brand Stout

Goose Island Beer Company, Чикаго

Цей лімітований стаут ​​не жартує. У нього виражений чорний відтінок з невеликою піною карамельного кольору, сильний аромат бурбона, ванілі і інжиру, за якими слідують ноти шоколаду і меляси.

№ 5 Heady Topper

The Alchemist, Уотербери, Вермонт

Цей вермонтський подвійний IPA неймовірно важко дістати – якщо тільки ви не живете в 50 кілометрах від пивоварні, але він любимо пивними ентузіастами по всьому світу. Це зазначене нагородами невловиме пиво розпродається відразу ж, щойно потрапляє в продаж.

№ 4 Rochefort Trappistes 10

Brasserie Rochefort, Рошфор, Бельгія

Традиційний бельгійський квадрюпель Rochefort «з блакитною кришкою» – один з небагатьох справжніх траппістскіх сортів. Це солодове міцне пиво, будучи холодним, дає ноти сливи й абрикоса, а при нагріванні розкривається справжній характер пива. Воно підходить для повільного потягування, як хороший скотч або вино. У минулому жовтні пиво стало переможцем сліпої дегустації квадрюпелей, проведеної Belgian Beer Journal.

№ 3 Pliny the Younger

Russian River Brewing Company, Санта-Роза, Каліфорнія

Названо на честь племінника і прийомного сина згаданого вище Плінія Старшого. Пліній Молодший задокументував виверження Везувію в 79 році нашої ери, під час якого загинув його дядько. Це справжній потрійний IPA (в ньому втричі більше хмелю, ніж зазвичай), і його дуже складно, довго і дорого робити. Відрізняється помірною гіркотою і красивим мідним кольором. Доступно тільки на кранах і випускається в продаж лише на два тижні на початку лютого.

№ 2 Westvleteren 12 (XII)

Westvleteren Abdij St. Sixtus, Вествлетерен, Бельгія

Це пиво точно входить в число кращих з кращих, і деякі експерти впевнені, що воно заслуговує першого місце. Це справжнє траппістское пиво, яке варять ченці в абатстві Святого Сикста. Темне каштаново-коричневе пиво з ароматом темних фруктів і коричневого цукру. Це складний і пряний квадрюпель з живою карбонізацією. Посідає перше місце в категорії «абатський пиво / квадрюпель» за версією RateBeer і отримало 100 балів від журналу Craft Beer & Brewing.

№ 1 Kentucky Brunch Brand Stout

Toppling Goliath Brewing Company, Декору, Айова

Цей витриманий в бочках імперський стаут ​​з кавою вкрай важко знайти в продажу. У нього потужний кленовий аромат з нотами шоколаду і лісового горіха. У 2015 році журнал Esquire включив його в список «10 великих сортів пива, які вам навряд чи вдасться спробувати», а на Beer Advocate він займав перше місце у всесвітньому топ-250.

Росіяни щороку випивають до мільйона літра різного ґатунку пива. Через наявність великої кількості марок, вибрати найкраще за якістю і смаку пиво складно. Але за рахунок критеріїв, що визначають якість, можна скласти рейтинг кращого пивного напою Росії.

Найкращим вважається натуральне пиво. Можна скласти рейтинг на основі результатів контрольних закупівель і купівельних переваг росіян.
Для натурального пива характерні наступні характеристики:
• піна;
• колірний показник;
• аромат;
• смакове якість.

Піна натурального пива повинна мати білий колір і залишатися на стінках склянки. Якісне пиво світлого сорту не повинно мати сторонньої суспензії. Для нього характерна певна прозорість і блиск. У темних сортах пива присутній матовість, немає блиску. Таке пиво має коричневий відтінок.

В ароматі справжнього пива повинен бути присутнім хміль і свіжість. З урахуванням смакових якостей, світле пиво має гіркий присмак хмелю, а темний – солодкий. Але у кожного покупця свої вимоги до пива.

У ТОП-10 найсмачніших пивних напоїв Росії входять:

10. «Козел»

Це класичне пиво легко п'ється і має приємний смак з ніжною гіркотою, яка легко поєднується з карамелевими нотками солоду. Пиво має ніжний аромат і золотистим відтінком.

Це пиво з низовим бродінням випускається з 1874 року в Чехії. На текщій момент воно випускається за ліцензією в Росії та інших країнах Європи. Продукт випускається в скляних пляшках об'ємом 0,5 і 0,7 л, а також в алюмінієвих банках по 0,5 л.

Види пива:
• Svetly;
• Medium;
• Premium;
• Cerny.

9. «Афанасій Домашнє»

Це фільтроване і живе пиво, яке пастеризується. У нього темно-коричневий колір з кремовою піною і тонким ароматом. «Опанас Домашнє» продається на розлив або в пляшках.

Це варіація «Живого пива». Допускається зберігання фільтрованої пива до 17 днів. Рісловатий аромат, біла піна, легкий смак, суховатовая кислинка – плюс «Афанасія Домашнього».

8. «Балтика №6»

Це російське пиво темно-коричневого кольору з червоним відтінком. У піни кремова структура коричневого кольору з міцним запахом вогкості. У смаку можна відчути нотки кави, карамелі, чорносливу, паленого цукру.

З 2008 року «Балтика №6 Портер» та «Балтика №8 Пшеничне» об'єднані в одну серію – «Балтика Вибране». Цей новий вигляд пива має оригінальне поєднання. Воно вариться з високоякісними інгредієнтами. За рахунок хорошого смаку його можна пити в великих кількостях, не поспішаючи.

Темне пиво вариться за старими англійською рецептами з солідних сортів хмелю і за спеціальним рецептом. На відміну від «Балтика 6», «Балтика 8» має густу щільну піну, м'який фруктовий аромат і легку солодкість. З березня 2009 року в серію «Балтика Вибране» включена і «Балтика №4 Оригінальна».

7. «Очаківське»

Це світле фільтроване пиво, яке проходить процес пастеризації. Тонкий хмільний аромат, жовтий приємний колір – основні характеристики напою. Пиво «Очаківське» вважається відомою маркою, яка випускається на протязі більше 20 років. Напій виробляється за класичною технологією, за допомогою натуральної сировини.

Марка «Очаківське» з'явилася ще в 1993 році. Її розливали в скляні пляшки 0,5 л і 0,33 л. Це пиво було доступно для багатьох жителів РФ, при цьому воно володіло високою якістю.

З 1994 року виробник почав розливати пиво в пластикові упаковки, зручні для користування. Марка вважається однією з найпопулярніших напоїв в Москві.
Пиво часто купувати перед футбольними матчами.

Тривалий термін зберігання забезпечений дотриманням технологічних режимів виробництва, тривалої витримкою, технологією стерильною і багатоступінчастої фільтрації. Кожен сорт пива вариться окремо із застосуванням певних рецептів.

6. «Особливе» Жигулівське

Це білоруське пиво, яке має незначну щільність і неприємну гіркоту хмелю зі світлим кольором. Це популярна пивна марка, яка користується великим попитом серед радянських часів.

Незначна щільність і приємна хмільна гіркота приходить до смаку багатьом любителям пива. склад:
• вода;
• солод пивоварний ячмінний світлий;
• ячмінь пивоварний;
• цукор;
• хміль гранульований;
• хмелепродукти.

Об'ємна частка спирту – 4,0% обороту. Щільність дорівнює 11%. Енергетична цінність продукту – 42 ккал. Пиво випускається в наступній тарі:
• в скляних пляшках ємністю по 0,5 л з терміном придатності 120 діб;
• в ПЕТ – пляшки ємністю 1,5 л з терміном придатності до 90 діб.

5. «Юзберг»

На 5 позиції рейтингу знаходиться пиво «Юзберг» – це світлий напій зі стійкою піною, слабким солодовим ароматом і м'яким зерновим смаком. Для пива цієї марки характерний потужний банановий аромат і хлібний смак з дріжджовий кислинкою і густий стійкою піною.

Процес бродіння здійснюється за рахунок змішаної культури з верхових дріжджів і живуть в симбіозі молочно-кислих бактерій. Отриманий густий смак користується великим попитом серед любителів пива.

У післясмаку спостерігається трохи хмелю, гвоздика і банан. До складу пшеничного верхового пива входять природні дріжджові опади. Мутний і в'язкий алкогольний напій з бурштиновим відтінком містить в собі до 2 млн / мл дріжджів і 4,9% алкоголю.

У процесі варіння використовується 3 сорти солоду і 2 сорту хмелю:
• солод пивоварний пшеничний Weizenmalz;
• солод пивоварний ячмінний Pilsner Malz;
• солод пивоварний ячмінний Karamel Malz.
Також використовується хміль Perle і Traditional.

4. Балтика №3

На 4 позиції знаходиться пиво «Балтика №3». Це пиво прозорого золотистого відтінку зі стійкою піною і насиченим смаком солоду має гірчинку і аромат хмелю.

3. «Русский Імперський стаут»

Це певний вид темного пива, у якого насичений смак зерна і паленого солоду з присмаком сухофруктів. Колір напою схожий з вугіллям, а піна має коричневий відтінок. Вона щільна.

2. «Волохатий джміль»

На 2 позиції рейтингу знаходиться авторське пиво «Волохатий джміль». Для цієї марки характерний солодкуватий квітковий аромат, з нотками карамелі і трав. Смак м'який і приємний, що дозволяє його пити у великій кількості. У післясмаку відчуваються фрукти і ірис. Колір коричневий з рудим відтінком.

1. «Опанас» Porter

На першій позиції знаходиться виробник «Опанас» Porter. Пастеризоване, щільно насичене і фільтроване пиво має темний відтінок і запах пального хмелю. Післясмак – класичний сорт.

Пиво вже протягом тривалого часу вважається одним з найулюбленіших напоїв чоловіків. Внаслідок цього, значно зріс асортимент представленої продукції та визначити найкраще пиво в Росії стає все важче. Проблема вибору виникає вже не тільки щодо продукції російського виробництва, але і імпортованої з інших країн.

Особливості вибору якісного пива

Перш ніж привласнити певної марки звання кращого пива, потрібно ознайомитися з основними правилами вибору якісного напою:

  1. Краще купувати напій на розлив, оскільки так більше шансів, що продукція зберігалася згідно з усіма вимогами. Подібний алкоголь в більшості випадків зберігається в кегах, які зроблені з хромованою стали, яка не піддається корозії. Вони зберігають пиво від негативного впливу сонячних променів, а також сторонніх запахів.
  2. Набагато більше користі принесе покупка «живого» пива.Так називають свіжий нефільтрований напій, в якому присутня велика кількість корисних для організму мікроелементів (кальцій, залізо, марганець, калій) і пивних дріжджів, що володіють терапевтичними властивостями і містять в собі всі вітаміни групи В. Але, зупиняючи свій вибір на такого різновиду пива, враховуйте той факт, що термін його зберігання становить усього кілька днів.

Якщо ви відправляєтеся в поїздку, то оптимальним варіантом буде придбати пляшкове або банкове пиво, то тут теж потрібно звертати увагу на ряд моментів:

  1. При підборі напою зупиняйте свій вибір на тому, який має менший термін придатності, в ньому, швидше за все, міститься менша кількість різних консервантів. Відзначено, що для зберігання представленого напою в пляшках, в нього додають такий консервант, як аскорбінова кислота, який збільшує тривалість зберігання продукту.
  2. Звертайте увагу на дату розливу, бажано вибирати найближчу. Нещодавно розлитий алкоголь, швидше за все, менше потрапив під вплив негативних факторів. На представлений напій сильно впливають особливості зберігання (температурний режим, сонячні промені), до яких в Росії ставляться досить безвідповідально.
  3. Для того щоб придбати хороший пляшковий алкоголь рекомендується брати його з холодильника – пиво любить перебувати в прохолоді. Навіть імпортний алкоголь, перебуваючи на вітрині, здатний зіпсуватися в найкоротші терміни.
  4. Вибираючи між напоєм в жерстяній банці і скляній пляшці, краще зупинити свій вибір на останній, оскільки вона не здатна вбирати в себе різні аромати, тим самим надаючи пиву неприємний присмак. А від придбання хмільного напою в пластмасових пляшках відразу варто відмовитися, оскільки цей матеріал пропускає кисень і алкоголь стає непридатним для вживання.
  5. Рекомендується купувати пиво в темних або зелених пляшках, оскільки вони набагато менше пропускають через себе сонячні промені. Ще більш корисною можна було б вважати продукцію в алюмінієвій банці, якби в ній не був присутній металевий присмак.
  6. Незалежно від того, пиво якого виробника ви берете, потрібно брати пляшки, розміщені в задній частині вітрини, оскільки вони менше піддаються впливу сонця і напевно більш свіжого випуску.

Рейтинг російського пива

Ознайомтеся з рейтингом кращого пива 2017 року по якості. Серед світлих сортів російського хмільного найбільш якісними вважаються наступні:

  • Пільзенського – виготовляється на території Москви.
  • Віденське – проводиться в пивоварні, розташованої в межах Москви.
  • Пляжне – випускається на території Анапи.
  • Табірне – виробник «Богерхоф», кількість алкоголю – 4,7%.
  • Самарське – випускає компанія «Жигулівське пиво», кількість алкоголю – 4,5%.

Переходячи до ТОП-5 кращого темного пива, можна виділити наступних виробників:

  1. Житнє – випускається на території Анапи, організацією «Богерхоф», фортеця – 5,2%.
  2. Банний – виробник «Богерхоф», частка алкоголю – 5,5%.
  3. Афанасій Портер – випускається на території міста Твер, заводом «Афанасій», 8%.
  4. Велкопоповецкій козел – від 3,2 до 4%.
  5. Балтика №6 – випускається виробником «Балтика», 7%.

Що стосується рейтингу нефільтрованого російського пива, то в цьому випадку кращими напоями визнані наступні:

  • AF Brew – випускається на території Санкт-Петербурга.
  • Bottle Share – московський хмільний напій.
  • Salden`s Brewery – хмільний напій, що випускається на території Тули.
  • Jaws – проводитися на території Свердловської області, а саме в місті Заріччя.
  • Green Street Brewery – напій, що випускається на території Москви.

Переходячи до популярного і найбільш якісному крафтового пиву Росії, можна відзначити наступну картину:

  • Bakunin – випускається на території Санкт-Петербурга.
  • Brickstone – проводиться в Москві.
  • 1 Тонна – проводиться на території міста Жуковський, розташованого в Московській області.
  • Петро Петрович – напій, вироблений в Тулі.
  • La Beerint – алкоголь, що випускається в місті Обнінську, Калузької області.

Список кращого пива Чехії

Чехія – це визнана батьківщиною численних видів досить смачного пива. Представники цієї країни з особливою шаною ставляться до виробництва хмільного напою і передають секрети приготування якісного пива своїм дітям ще з малих років.

Точного рейтингу якості чеського пива не існує, оскільки кожен любитель цього напою має власних уподобань. Але зробивши аналіз частоти вживання різних брендів цієї країни, можна виділити наступний рейтинг:

  1. Velkopopovicky Kozel – виготовляється на території селища Велке-Поповіце;
  2. Staropramen – випускається на території Праги, цей празький напій, відомий по всьому світу завдяки незвичайному рецептом приготування і відносно невисокою ціною.
  3. Bernard – проводиться на території міста Гумполец.
  4. Budweiser Budvar.
  5. Pilsner Urquell.

Кращий хмільний напій Німеччини

Німеччина – це країна, яка вважається батьківщиною хмільного напою, що підтверджується щороку проводяться «Днем пива». Жителі цієї країни відносяться до представленого алкогольного напою з особливим благоговінням, тому кожен німець може відрізнити, в якій частині країни приготовлений той чи інший напій.

З видами німецького пива і місцями їх виробництва можна ознайомитися в наведеній нижче таблиці.
Недороге і якісне німецьке пиво:

НазваМісце виробництва
OettingerБаварського містечка Еттінгер
SpatenГородок Шпати
PaulanerМюнхен
KrombacherКройцталь
FranziskanerМюнхен

Особливою популярністю на території Німеччини користуються такі типи пива, як лагер і стаут, вони також широко популярні і в Бельгії.

Особливості правильно вживання пива

Незалежно від того, міцне ваше пиво або безалкогольне, дешеве або дороге, його потрібно вміти правильно пити, а для цього потрібно дотримуватися ряду правил:

  1. Напій потрібно вживати згідно рекомендованої температурі. Для основної частини сортів пива оптимальними температурними умовами є + 6-6,5 С. ​​Але найкраще дотримуватися ту температуру, яка вказана виробником на етикетці.
  2. Пивовари можуть порадити вам не піддавати пиво різких температурних перепадів. Пояснюється це тим, що хмільний напій швидко осідає, а його смакові і ароматичні властивості просто зникають.
  3. Не варто збовтувати пиво (особливо бюджетну продукцію або при бажанні похмелитися), оскільки воно в короткі терміни окислюється киснем. А, як відомо, окислів хмільний напій набуває каламутного колір і специфічний смак.
  4. Незалежно від того, яке пиво ви п'єте, фільтроване або нефільтроване, робити це краще за все зі скла, порцеляни або кераміки. Це пояснюється тим, що якщо пити напій з банки, то це теж провокує його небажане збовтування і перемішування. Саме тому і створюють спеціальні пивні келихи, а якщо їх ще й сполоснути під водою, а, потім, не витираючи налити в них пиво, тоді воно буде м'якше заповнюватися.
  5. Хмільний напій слід наливати по краю келиха. Як відомо, жодна людина не любить, коли замість смачного і вгамовує спрагу напою йому наливають половину келиха піни, тому для уникнення таких ситуацій потрібно тримати келих під кутом в 45 градусів і на відстані близько 2 сантиметрів від пляшки, а потім повільно заповнювати його по краю.

Для того щоб представлений напій приніс задоволення рекомендується пити його в компанії друзів з смаженим м'ясом, а головне, в правильному келиху.

Серед популярних келихів для вживання хмільного виділяють наступні:

  • Пшеничний – має форму конуса і звужену верхівку, ідеальний варіант для пива пшеничних сортів;
  • Пілснер – володіє формою конуса і прямий верхівкою, прекрасно підходить для напоїв сорти лагер;
  • Пінта – прекрасно підходить для вживання лагерів і елю.

Але навіть якщо у вас відсутній спеціальний келих, то завжди можна отримати задоволення від представленого напою, головне, підібрати дійсно якісний.

Пам'ятайте, що якщо у вас не вистачає грошей на дороге пиво, то завжди можна підібрати якісний бюджетний варіант, як з російського алкоголю, так і серед імпортної продукції.

Повсюдно вважається, що найкраще пиво виготовляють саме в Німеччині. Важко перевершити німецька якість даного напою, але російські виробники прагнуть до цього.

Російське пиво має свої особливості і важко визначити лідера серед темних і світлих сортів. В країні експерти виділяють всього кілька пивоварень, які пропонують якісний товар.

Найкраще пиво Росії:

    «Хамовники»:« Мюнхенська »,« пільзенського »,« Віденська ». Це представники єдиної пивоварної компанії.

Деякі з даних назв є популярними в кращих ресторанах Москви та інших великих міст.

  • «житнє напівтемне»І« Лазневе темне »- це лагер темного пива анапской пивоварної компанії. Бренд представляє і світле пиво гідне уваги експертів.
  • «томське пиво»,« Опанас »,« Сибірська корона »,« САН ІнБев »- це темні і світлі сорти пива, які представляє Томська і сибірська компанії виробники.
  • «Zlata Podkova»- це напій, який виготовляють в маленькій пивоварні міста Дімітровграда.

    Щоб спробувати даний напій, багато цінителів приїжджають з найвіддаленіших куточків країни.

    Серед представлених назв справжній цінитель зможе вибрати той варіант, який підійде йому ідеально за своїми смаковими якостями.

    Топ безалкогольного пива: список

    Існує негласний рейтинг безалкогольного пива. І хоча багато хто вважає, що такого типу пивний напій, не може бути смачним. У 2017 був опублікований список кращого безалкогольного пива в світі.

    Топ кращого безалкогольного пива:

    1. Stella Artois – бельгійське пиво, яке відрізняється низьким вмістом алкоголю і високою якістю смаку.
    2. Балтика №0 – російська компанія-виробник міцних і безалкогольних напоїв даного виду.
    3. Beck's non-alcoholic – німецька марка. Мінімальний вміст етанолу.
    4. FAXE Free з Данії популярний завдяки унікальній технології виготовлення безалкогольного пінного.
    5. Samichlaus Classic компанія з Австрії, де збережені старовинні технології.
    6. Amstel non alcoholic петербурзька пивоварня, яка становить конкуренцію світовим маркам.
    7. Білий ведмідь виробляють в Москві. Виробляє компанія і подібні аналоги, з великим вмістом алкоголю.
    8. Сибірська Корона повністю спеціалізується на виготовленні саме безалкогольного пінного напою.
    9. «Баварія»Преміум Мальт має величезну популярність серед тих, хто любить поєднувати нотку хмелю з ясною головою.

    Безалкогольне пінне цих марок нічим не поступається алкогольним аналогам. Яскравий смак і тонкий аромат хмелю надають особливої ​​пікантності напою.

    Зверніть увагу! Багато хорошого безалкогольного пива виготовляються саме в Росії.

    Унікальні технології виготовлення дозволяють мінімізувати алкогольну складову, але залишити приємний присмак і аромат хмелю.

    Яке пиво краще фільтроване або нефільтроване?

    Класифікація пінного визначається ступенем очищення, тобто фільтрацією. Завдяки таким маніпуляціям змінюються умови зберігання, вживання і якості пінного.

    важливо! Ступінь фільтрації визначається кількістю очисток і видом фільтрів.

    Цінителі напою часто не можуть визначиться, яке найкраще вибрати: фільтроване або нефільтроване пиво. Для цього варто розглянути основні характеристики.

    характеристики видів:

    фільтрованенефільтроване
    Має великий термін зберігання через велику кількість ступенів очищенняЗберігає продукти бродіння, які призводять до швидкої псування продукту
    Бідний, але стабілізований смак, який має легкий наліт присмаку алкоголюНасичений багатий смак, який не має аналогів
    Практично відсутні корисні компонентиНалічує величезну кількість корисних мікро і макроелементів
    Величезний вибір, який представлений різним обсягомНевелике різноманітність сортів і марок

    Розливне або пляшкове

    Спосіб приготування пива залежить від того, в якій тарі напій буде зберігатися. Залежно від цього визначається і якість пінного напою.

    Багато хто віддає перевагу даний напій саме в пляшках. Привертає такий напій багатьма перевагами.

    Але чудовим, а головне смачним є розливне пінне. Справжні цінителі часто не сприймають всерйоз такий спосіб продажу та зберігання. Такий напій має і свої переваги.

    Переваги та недоліки видів пива:

    • Пляшкове пиво можна вигідно продати, Використовуючи цікаві упаковки і наклейки на них.
    • Живий напій має невеликий термін зберігання, Що вимагає спеціальних умов зберігання.
    • Особливі технології виготовлення розливного пива вимагають визначення безліч спеціальних умов.
    • У темно-зеленому часто використовуються консерванти для довгого і не проблемного зберігання.
    • Зручність вживання і транспортування пива в пляшках дозволяє повністю використовувати даний вид упаковки.

    Залежно від особливостей вживання пінного напою використовуються ті чи інші види пива.

    Темне або світле?

    Від сорту пінного напою залежать багато характеристик. Розрізняють темне і світле. Серед цих сортів існують і свої переваги. Їх точно слід визначати.

    різниця:

    • Для виготовлення темного напою використовують особливий солод.
    • Світле не має насиченості в смаку.
    • Темний сорт має велику дозу алкоголю.

    З темним і світлим пивом можна асоціювати різні відчуття і післясмаку.

    Яка найкраща закуска до пива?

    Гарне пиво вимагає відповідної закуски. Вони можуть бути легкими і більш поживними. Закуски повинні бути оригінальними за своїми смаковими якостями. Добре підходять гострі і солоні спеції.

    Список вдалих закусок:

    Існують спеціальні комбіновані тарілки з пивними закусками.

    Що краще пити пиво чи горілку?

    Деяким важко вибрати між алкогольними напоями. Це залежить не тільки від місткості алкоголю, але і смакових якостей.

    Вживання спиртного напою визначається в основному подією. Часто вибір стоїть між пивом і горілкою.

    • Літр пива не так п'янить, як літр горілки.
    • Вартість пінного менше, ніж горілки.
    • На свято п'ють міцніші напої.

    Вживання міцних напоїв не вимагає пояснення, але веде до алкоголізму.

    Корисне відео

    © 2018 Жіночий журнал | Womans7 · Копіювання матеріалів сайту без дозволу заборонено