Що таке артишок на смак?

Це один із традиційних середземноморських продуктів, дуже популярний у нас, в Італії. У артишока специфічний смак, який, можливо, здивує вас при першому знайомстві, але варто спробувати ще раз – і ви закохаєтесь назавжди!

Що таке артишоки та як вони виглядають?

Артишок – зимовий король італійської кухні. Артишоки поширені повсюдно, але Італія є світовим лідером з їхнього виробництва. Вирощують артишоки заради їх квіток, що не розкрилися. У зрілому вигляді ця рослина нагадує будяко, в їжу у нього використовуються молоді кошики-суцвіття, що не розкрилися.

Що можна їсти в Артишоку?

В артишоках їстівним є, перш за все, квітколоже та м'якоть листя. Листя мачаються в соуси, або в соусах-дипах, приготовані на власний смак, а середина – тобто квітколожа вважається найсмачнішою частиною артишоку, яке вживається окремо або додається в салати.

Що таке артишоки та чим вони корисні?

Артишок – рослина, молоді суцвіття якої використовуються у приготуванні вишуканих страв, родич розторопші та джерело цінних речовин. У світі налічується близько 100 видів цієї рослини. Що таке артишок і чим він корисний, знають люди із захворюваннями печінки та підвищеним тиском, але про все по порядку.

Що таке артишоки?

Артишок справжній, чи посівний, а точніше, колючий (лат. Cynara Scolymus [вимовляється «цинара сколімус»]), — багаторічна садово-городня овочева культура з роду Артишоків сімейства Астрових.