Як довго росте батат?

Умови вирощування батата Проте сучасні сорти встигають дати врожай лише за 90–100 днів – їм вистачає короткого літа. Ділянка, призначена для вирощування батата повинен сонячним та захищеним від вітру. До ґрунтів він сильно прискіпливий, але набагато краще зростає легких родючих, ніж важких і бідних.

Як на смак батат?

Бульби батата широко використовують у їжу. за смаку, в залежності від сорту, приготовлений батат частково нагадує солодкувату підморожену картоплю, звідси його друга назва — «солодка картопля». Сирий батат нагадує морква і за кольором, і за смаку; смажений батат по смаку схожий на смажений гарбуз.

Що таке батат та як його вирощувати?

Батат, або «солодка картопля», відноситься до сім'ї В'юнкові та роду Іпомей, укорінюється бульбами, при вирощуванні розвиває ліани довжиною 1-5 м і висотою близько 20 см. Рослина теплолюбна, тому переважно вирощується в літній період.

Як вирощувати та зберігати батат?

Оптимальна температура зберігання батата 12-18 градусів тепла за вологості повітря 50-80 %. При температурі зберігання нижче 10-12 градусів велика ймовірність псування та загнивання бульб, при температурі вище 18° батат починає проростати. Однією з особливостей батата є те, що у батата немає періоду спокою.

Скільки дозріває батат?

Сучасні сорти дозрівають за 90-110 днів. Батат став прийнятною культурою для північних регіонів.