Кому не можна маточне молочко?
Шкода маткового молочка У разі артеріальної гіпертонії, тромбофлебіту, тромбозах, цукровому діабеті та високої зсідання крові, перед вживанням королівського желе варто проконсультуватися з фахівцем.
Що лікує бджолине маточне молочко?
Застосування маткового молочка сприяє встановленню артеріального тиску, зниження рівня цукру в крові, а також підвищенню ефекту відновлення після інфаркту міокарда. Також маточне молочко ефективно застосовується при лікуванні безпліддя та імпотенції.
Навіщо використовують маточне молочко?
Маточне молочко – спеціальний корм, який використовують медоносні бджоли для годування маткових личинок на всіх стадіях розвитку, бджолина матка харчується маточним молочком протягом усього свого життя.
Що міститься в маточному молочку?
Було виявлено, що склад маткового молочка є сумішшю води, колагену, численних біологічно активних речовин і ферментів, а саме воно містить білки (в основному альбуміни та глобуліни у співвідношенні 2:1), вуглеводи (такі, як глюкоза, фруктоза, сахароза), вітаміни A, D, C, B1, B2, B3, B6, B12, …
Як законсервувати маточне молочко?
Молоко можна, можливо консервувати спиртом. Найчастіше використовується розчин 10% молока у 40% етиловому спирті. Створення такої суміші дозволяє зберігати готовий продукт у герметичній посудині у темному місці протягом одного року. Альтернативою є консервоване маточне молочко з медом.