Який смак у брюкви?

Брюква не має яскраво вираженого смакутому ніколи не була особливо популярна у високій кулінарії і вважалася їжею простолюду. Страви з брюкви поширені в станах Північної Європи – її із задоволенням їдять і в Швеції, і в Німеччині, і у Фінляндії.

Що таке бруква та як вона виглядає?

Брюква (лат. Brassica napobrassica) – дворічна рослина, що має харчове та кормове значення; Вид роду Капуста (Brassica) сімейства Капустяні. Дає високі врожаї на родючих супіщаних та суглинистих ґрунтах з гарним зволоженням. Найбільш поширені сорти Красносільська та Шведська.

Навіщо корисна брюква?

Брюква має легкий проносний і сечогінний ефект. … І це не єдина цінність – у ній містяться вітаміни В1, В2, Р, каротин (у брюкве з жовтою м'якоттю), важливі для організму мінеральні елементи – калій, кальцій, фосфор, магній, залізо, а також пектинові речовини.

Які сорти брюкви бувають?

Одним із найстаріших сортів брюкви вважається сорт Красносільський, середньоранній стиглості, з жовтою м'якоттю, цукристий і дуже смачний. Також вирощуються такі сорти як Шведська, Кохалік, Рубі, Лізі та Маріан. Кормові сорти брюкви, виведені шляхом схрещування сортів їдальні брюкви та капусти кормової.

Як їсти брукву?

Брюкву вживають в їжу в сирому, вареному, тушкованому, запеченому, смаженому та пареному вигляді. Сирі коренеплоди додають у овочеві та фруктово-овочеві салати, з них роблять корисний сік. Зварена окремо, вона входить до складу салатів.