Коли сезон брюссельської капусти?

Сезон брюссельської капусти триває з пізньої осені до весни, і цей час купувати її свіжою, а заморожена вона доступна завжди. Незважаючи на користь – брюссельська капуста багата на сірку, калій, вітаміни С і Б, а також чудове джерело фолієвої кислоти – її мало хто любить.

Як правильно їсти капусту?

Брюссельська капуста вживається у їжу сирої (наприклад, у салатах). Однак найчастіше її подають на стіл у приготованому вигляді, тому що так вона краще засвоюється. Для того щоб вона могла проявити свій смак повністю і не була такою гіркою, її треба трохи заморозити.

Навіщо корисна брюссельська капуста?

Брюссельська капуста містить безліч корисних вітамінів В1, В2, В6, В9, PP, К та мікроелементів – солей натрію, калію, кальцію, магнію, фосфору, заліза, йоду, а також вільні амінокислоти та ферменти. Вітаміну С в брюссельській капусті в 1,5 рази більше, ніж у лимонах та апельсинах.

Як правильно варити капусту?

Добре промити брюссельську капусту. Воду із сіллю довести до кипіння. Опустити капусту у киплячу воду. Накрити кришкою та відварити на вогні нижче за середній 6-7 хвилин.

Які вітаміни містяться в брюссельській капусті?

У ній міститься велика кількість вітамін А З, вітаміни групи В, провітамін А, залізо, калій, магній, фосфор, фолієва кислота. Звичайно ж, у брюссельській капусті міститься багато клітковини і легко засвоюваного білка, причому у ній дуже мало калорій (43 калорії в 100 грамах овочів).