Періодично даємо м'ясорубці охолонути. В залежності від кількості листя на це йде 10 – 15 хвилин. В результаті виходить гранульований чай.
Скільки триває процес ферментації іван чаю?
Ферментують іван–чайз огляду на умови, показники температури, 7-15 годин.
Як Ферментувати Іван чай через заморожування?
Перебране листя поміщають у невеликі пакети, які щільно пакують. У такому вигляді кипрей відправляється в морозильну камеру приблизно на 12 годин. Якщо можливості зайнятися приготуванням чаю через встановлений час немає, то подальшої переробки листової маси можна відкласти більш пізні терміни.
Чи потрібно Ферментувати Іван чай?
Просто висушене листя іван–чаю не будуть нормально заварюватись і не дадуть справжнього аромату. Їх потрібно ферментувати. Робиться це просто: зібране листя складіть у скляні трилітрові банки і поставте на кілька годин у тепле місце, можна на сонці.
Скільки сушити Іван чай у сушарці?
Так, Іван–чай можна, можливо сушити в електричній сушарці. Після ферментації чай відправляють електросушарку. Для цього її включають на температуру близько 90 градусів і сушать листя не менше ніж 5 годин.
Як довго ферментувати Іван чай?
Щоб вийшов ферментований гранульований іван–чай, потрібно просто прокрутити підв'яле листя через м'ясорубку. Отримані зелені соковиті гранули помістіть у банки чи контейнери, закрийте та залиште на добу для ферментації.