Чому нова чавунна чорна сковорода?

Насправді, покриття, що утворюється в результаті прожарювання, дуже стабільне. Це не просто плівка на поверхні, вона інтегрована з металом. Іноді можна побачити чорні пластівці на поверхні сковороди.

Чому не можна зберігати їжу в чавунній сковороді?

На відміну від інших матеріалів ця сировина практично не втрачає своїх якостей із роками, але зберігати у ній готові страви забороняється. Якщо його залишити, поверхня металу почне досить швидко окислюватися і це призведе до того, що виріб почне покриватися іржею. Смак їжі теж погіршиться.

Скільки прослужить чавунна сковорода?

Гарна чавунна пательня зможе без проблем прослужити вам з десяток років і більше, насправді, складно уявити посуд, який буде більш довговічним. Але такий результат можливий виключно при правильному догляді такого посуду.

Чи можна замочувати чавунну сковороду?

Чи можна замочувати чавунну посуд у воді? НІ! … Для видалення їжі, що пригоріла, використовуйте нейлонову щітку або пластиковий скребок, потім промийте поверхню теплою водою. ПОРАДА: якщо ви випадково залишили чавунну сковороду у воді надовго, і вона почала іржавіти, не панікуйте.

Чому чавунна сковорода чорна?

На заводі поверхню чавуну покривають натуральною олією і прожарюють. посуд за високої температури. Олія висихає, полімеризується, і в результаті випалу утворюється своєрідна чорна матова патина, що має антипригарні властивості.