Чи можна їсти персик при гастриті?

Ці фрукти зовсім не є невинними при хронічній недузі. Вони мають потужний проносний ефект і можуть призвести до загострення кишкового захворювання. Персики підвищують вироблення секрету залозами, вони повинні бути присутніми у раціоні хворого гастритом людини.

Які фрукти можна їсти під час гастриту?

Можна їсти банани, а також запечені яблука та груші. Дозволені компоти, киселі та желе. Усі кислі фрукти та ягоди – яблука, ківі, цитрусові, ананас та інші. При гастриті бажано вживати дієтичне м'ясо.

Чи можна їсти яблука при гастриті?

Ці фрукти не варто їсти тим, хто хворіє гастритом або виразкою та має підвищену кислотність шлунка. Крім того, кислі сорти яблук – Антонівка, аніс, безнасінка – здатні витончити зубну емаль. Після вживання яблук дієтолог радить прополоскати рота або почистити зуби.

Які фрукти та овочі можна їсти при гастриті?

З овочів дозволені картопля, гарбуз, кабачки, цвітна капуста, морква, буряк, фруктів – свіжі та печені абрикоси, персики, банани. У списку рекомендованих молочних продуктів — молоко та вершки, кислий молоко, свіжий сир, сирні запіканки та сирники. Можна, можливо пити некислий кефір.

Чи можна при гастриті їсти черешню?

Черешню не рекомендується вживати відразу після їжі – наслідки виникають у вигляді газоутворення та нетравлення шлунка; крім того, її не можна їсти при гастриті гострого типу із підвищеною кислотністю.