Як довго потрібно сушити цибулю на сонці?

Як довго можна сушити цибулю і часник на сонці? Більшість дачників залишають вибрані цибулини на грядці на 1-2 дні. Деякі рекомендують збільшити термін до 1-3 тижнів – щоб голівки «просмажилися» як слід.

Як правильно сушити цибулю на зберігання?

Головне правило – сушити цибулю треба в сухому, теплому (18-20 ° C), добре провітрюваному приміщенні, закритому від сонця. Відразу після викопування можна розкласти цибулини на грядці на кілька годин для провітрювання, але потім треба забрати їх під дах. Зазвичай сушіння займає одну-півтора тижня.

Коли прибирати цибулю на зберігання?

Немає єдиного універсального терміну для збирання. Як правило, це відбувається в кінці літа з настанням перших нічних заморозків і безпосередньо залежить від терміну посіву насіння цибулі, а також погодних умов (у холодне мокре літо цибуля дозріває довше). Коли шийка рослини стоншується, можна приступати до збирання врожаю.

Як правильно сушити цибулю та часник?

Ґрунт із поверхні цибулин і з коріння акуратно видаляють руками. У суху погоду часник сушать прямо на ділянці протягом 3-5 діб. При настанні дощів – у добре провітрюваному приміщенні (на подвір'ї, на горищі або веранді). Можна, можливо сушити часник вдень на сонці, а на ніч заносити до теплого приміщення.

Як правильно обрізати цибулю?

0:323:45Suggested clip · 48 secondsяк правильно обрізати цибулю – YouTubeYouTube