Чи можна заморожувати зелень фенхелю?

Зелень фенхелю можна засушити або заморозити. … Стебло фенхелю дуже смачний тушкованим.

Що можна зробити із фенхелю?

Фенхель їдять сирим, додаючи в салати, або піддають термічній обробці. Його можна смажити, розрізавши на сегменти, найкраще на арахісовій або вершковій олії, і подавати як самостійну страву або гарнір до птиці, м'яса або риби. випічки (наприклад, маффінів або овочевих кишів).

Як сушити фенхель на зиму?

Сушіння зелені фенхелю Щоб не розгубити ефірні олії фенхелю, різати його перед сушінням не рекомендується. Фенхель розкладають сушитися в тіні на папері, або тканини. Відсутність прямих сонячних променів та природна сушіння дозволяє зберегти яскраво-зелене забарвлення та аромат сушеного фенхелю.

Як використати зелень фенхелю?

Свіже листя фенхелю у європейській кухні найчастіше додають у салати, перші та другі страви з овочів та риби, а також у соуси та майонези. Особливо популярне поєднання цієї пряності з лососем, сардинами, макреллю, окунем та іншою морською рибою. Фенхель також відмінно доповнює страви із жирного м'яса, особливо зі свинини.

Чим корисна зелень фенхелю?

Фенхель позитивно впливає на травний тракт, посилює секрецію шлункового соку та покращує перистальтику кишечника, завдяки чому їжа швидше всмоктується. Фенхель зберігає міцність та здоров'я кісток, а також завдяки вмісту калію, підтримує здоров'я серця.