Як правильно сушити зелену цибулю на зиму?

Для сушіння в духовці сировина обробляється так само, як і для висушування на повітрі. Цибуля розсипають тонким шаром на листи, які можна вистелити пергаментним папером для випічки. З її допомогою готову суху зелень простіше пересипатиме в банки. Духовку нагрівають від 30 до 50˚С і поміщають у неї листи цибулею.

Скільки зберігається сушена цибуля?

Гарним способом безпеки цибулі вважається його сушіння. Сушити порей можна в духовці, мікрохвильовій печі, спеціальному пристрої або на відкритому повітрі, не забуваючи час від часу його перевертати. В сушеному вигляді цибуля-порей може зберігатися стільки ж, скільки та у замороженому – близько року.

Як зберігати сушений зелений лук?

Сушений лук найкраще зберігати у щільно закритій скляній банці. Щільно утрамбуйте отриманий продукт, можна навіть трохи потовкти його для яскравішого і апетитного аромату.

Як правильно сушити зелену цибулю в духовці?

0:533:08Suggested clip 59 secondsЯк сушити цибулю на приправу в духовці – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Чи можна обрізати цибулю одразу після збирання?

Дуже важливо, після збору цибулі вірно його обрізати. Зберігається овоч усю зиму, якщо дотримуються такі умови: підтримується необхідна температура, певна вологість повітря, обмежується проникнення світла. Там де зберігатиметься цибуля має бути сухе та прохолодне приміщення.