Який фортеці може бути домашнє вино?
Максимальні значення для кріплення вина досягають 20 градусів, але випускаються напої, фортеця яких не перевищує 5 градусів. Золота середина – класичні сухі. вина, фортеця яких варіюється від 10 до 15%.
Як виміряти міцність вина Рефрактометром?
Дізнатись фортеця вина (браги, пива) можна за допомогою рефрактометра для цукру. Для цього потрібно заміряти цукристість сусла до початку і після бродіння, потім розрахувати. Відомо, що 1% цукру, що перебродив, дає близько 0,6% спирту.
Як визначається міцність вина?
Фортеця вина знаходиться у прямій залежності від початкового вмісту цукру. Чим воно вище, тим міцнішим і солодшим буде цей алкогольний напій.
Як правильно виміряти виномером?
Інструкція з проведення вимірювань
- Наповнити вимірювальну ємність (колбу, циліндр або склянку) достатньою кількістю сусла температурою +20 °C. …
- Протерти ареометр чистою сухою тканиною. …
- Акуратно завантажити сахарометр (виномір) нижньою частиною в рідину. …
- Зачекати, поки ареометр стабілізується на одному рівні.
Як запустити друге бродіння вина?
Найкращими способами відновлення у виноматеріалах спиртового бродіння є внесення активного дріжджового розведення (як розведення слід застосовувати вино, бродіння в якому наближається до завершення), аерація виноматеріалів, дотримання температурних режимів бродіння, додавання фосфату амонію, тіаміну, …