Як виміряти міцність вина Рефрактометром?

Дізнатись фортеця вина (браги, пива) можна за допомогою рефрактометра для цукру. Для цього потрібно заміряти цукристість сусла до початку і після бродіння, потім розрахувати. Відомо, що 1% цукру, що перебродив, дає близько 0,6% спирту.

Як визначити цукристість вина?

Обережно опускаємо в нього ареометр, щоб він не стосувався стінок, і знімаємо показання ареометра по нижньому рівню рідини (нижній меніск), для точності показань рівень очей повинен бути на висоті межі сік-повітря. За густиною соку визначаємо його цукристість та прогнозовану фортецю вина.

Як перевірити виномір?

Щоб перевірити сахарометр або виномір, достатньо опустити прилад у дистильовану воду температурою +20 °C. При правильній роботі має з'явитись нульове значення (за шкалою вмісту цукру для виноміра).

Який фортеці може бути домашнє вино?

Максимальні значення для кріплення вина досягають 20 градусів, але випускаються напої, фортеця яких не перевищує 5 градусів. Золота середина – класичні сухі. вина, фортеця яких варіюється від 10 до 15%.

Як користуватися Рефрактометром АТС?

Відкрийте пластикову кришку та помістіть 2-3 краплі сусла (розчину) на скло. Закрийте кришку та залиште рефрактометр на 30 секунд (для вирівнювання температур зразка та рефрактометра). Дивіться в окуляр, рефрактометр при цьому має бути спрямований на джерело світла. Вимірювання щільності знімається по розділовій лінії.