Чому баклажани називають синіми?

«Синенькимиці плоди прозвали зовсім не через колір. Справа в тому, що до Одеси баклажан потрапив із Китаю, який на івриті звучить як Сін, тому і «синенькі». Селекціонери позбавили сучасних сортів баклажанів від гіркого соланіну – отрути, характерної також для зеленої картоплі та інших пасльонових.

Чому баклажани жирні?

Одна з найчастіших проблем при приготуванні баклажанів: вони вбирають масло як губка, їм постійно мало олії, потрібно підливати ще й ще. В результаті виходить дуже жирне страва.

Чим корисні сині баклажани?

Користь та властивості баклажанів. Баклажан продукт низькокалорійний, але містить вітаміни групи В, вітамін С, РР і каротин, а також такі необхідні організму мінеральні речовини, як калій, залізо, кальцій, магній, натрій та фосфор. Баклажани перешкоджають утворенню холестерину.

Кому не можна їсти баклажани?

Утриматися від вживання баклажанів лікарі рекомендують пацієнтам з колітом, холециститом, камінням у нирках, загостреним артритом, низьким рівнем заліза або при алергії на пасльонові. До речі, багато чого про продукт можна дізнатися за його кольором.

Як ще називають баклажан?

Баклажан також відомий під назвою бадриджан (рідко бубриджан), а у південних районах Росії та України баклажани називають синенькими. Але насправді баклажани бувають не лише синіми (а точніше фіолетовими), а й білими, жовтими і навіть червоними.