Як знову запустити брагу?

Рішення: якщо брага перестала грати через холод, перенести ємність у тепле місце. Якщо температура була надто високою, створити відповідні умови і додати нову партію дріжджів. Бажано щоб брага бродила у темному або хоча б захищеному від прямих сонячних променів приміщенні (ємність можна накрити).

Як дріжджі їдять цукор?

Багато дріжджі переробляють цукор в спирт, і завдяки їм ми отримуємо пиво та вино. Самі ж дріжджі, розщеплюючи глюкозу, отримують енергію … Така метаболічна «топка» називається клітинним диханням (у ній чудово згорають не лише глюкоза, а й інші молекули).

Чому не бродить брага?

При низькій температурі (менше 18 ° С) бродіння завмирає, дріжджі в таких умовах не гинуть, але перестають працювати. При високій температурі (більше 30 ° С) штами гинуть, і бродіння припиняється. Відновити його можна лише додаванням нової порції. Оптимальний діапазон для комфортної роботи дріжджів – 20-25°С.

Як зрозуміти, що брага бродить?

Щоб визначити готовність браги, достатньо піднести до поверхні запалений сірник. Якщо вона горітиме, значить, бродіння припинилося і можна приступати до перегонки. Згасання сірника свідчить про те, що бродіння ще продовжується.

Як поставити брагу?

2. Повторно використовувати у бразі Тобто просто додати в охолоджену до кімнатної температури барду нову порцію цукру та дріжджів (перша партія гине при нагріванні браги).