Яка гірчиця найнегостріша?

Біла гірчиця майже не гостра, її можна їсти чи не ложкою. Впізнати її можна за насиченим жовтим кольором. Коричнева або сарпетська гірчиця більш пекуча, але й ароматніша. Саме ця гірчиця найчастіше зустрічається на прилавках наших магазинів.

Як прибрати гіркоту з готової гірчиці?

Ретельно вимісити, щоб не було грудочок. Залити суміш окропом, щоб вода покривала гірчичну масу приблизно на 2 см. Закрити серветкою і залишити при кімнатній температурі на добу. За цей час гірчиця віддасть воді непотрібну гіркота.

Чому французька гірчиця не гостра?

гірчиця французька не має надто гострий аромат – він відчувається скоріше як м'який і ледь вловимий, у певних ситуаціях гірчиця французька може навіть мати горіховий присмак і аромат – це досягається за рахунок того, що насіння перед приготуванням прожарюють у олії.

Чому не виходить гірчиця?

Цей секрет він у воді. Точніше, у її температурі. Для того щоб гірчиця була сама, що не є справжньою, температура води для гірчичного порошку має бути 58 (п'ятдесят вісім) градусів за цельсієм. Можна і 60, але це вже небагато не те.

Яку гірчицю купувати?

Натуральна гірчиця повинна мати приємний світло-жовтий або жовто-коричневий колір. Сірий колір приправи вказує на те, що вона виготовлена ​​з гірчичного порошку, а не із зерен чи насіння. А консистенція якісна гірчиці повинна бути однорідною, без грудочок та розшарування.