Що робити, якщо рис не розсипчастий?

Якщо рис злипся, його можна промити холодною водою. Якщо рис занадто клейкий і злиплий, ви його переварили. Після того як ви відкинули Рис і злили зайву рідину, промийте його під струменем холодної води прямо в друшляку. Акуратно розліпіть зерна рису пальцями.

Який рис для розсипчастого плову?

Рис в плові повинен бути розсипчастим, тобто зерна не повинні злипатися і перетворюватися на кашу. Таким може бути довгозерний Рис – Жасмин, басмати, індика. У цих сортах невисокий вміст крохмалю та при варінні Рис не стає клейким. Працювати можна і з круглозерним рисом, навіть з арборіо.

Чому плов склеюється?

Рис склеюється через крохмаль, який виділяється при варінні. Тому його потрібно добре промивати. Ну і використовуйте спеціальний рис для плову – здорово рятує.

Як правильно замочити рис для плову?

Висновок перший, що лежить на поверхні – слід замочувати Рис за температури води 60С. Другий – у окропі краще не замочувати. Але при цьому я маю сказати, що якщо замочувати Рис в холодній воді, але більш тривалий час, результат буде майже таким же хорошим, як при замочуванні в гарячій воді.

Як не перетворити рис на кашу?

Поради:

  1. Рис потрібно добре промити, щоб він при варінні не злипався
  2. пропорції – 1 риса: 1,5 води
  3. не забувайте солити Рис після того, як він закипить
  4. не перемішуйте Рис до кипіння, інакше він перетвориться на кашу

Oct 8, 2021