Що робити, якщо рис не розсипчастий?
Якщо рис злипся, його можна промити холодною водою. Якщо рис занадто клейкий і злиплий, ви його переварили. Після того як ви відкинули Рис і злили зайву рідину, промийте його під струменем холодної води прямо в друшляку. Акуратно розліпіть зерна рису пальцями.
Який рис для розсипчастого плову?
Рис в плові повинен бути розсипчастим, тобто зерна не повинні злипатися і перетворюватися на кашу. Таким може бути довгозерний Рис – Жасмин, басмати, індика. У цих сортах невисокий вміст крохмалю та при варінні Рис не стає клейким. Працювати можна і з круглозерним рисом, навіть з арборіо.
Чому плов склеюється?
Рис склеюється через крохмаль, який виділяється при варінні. Тому його потрібно добре промивати. Ну і використовуйте спеціальний рис для плову – здорово рятує.
Як правильно замочити рис для плову?
Висновок перший, що лежить на поверхні – слід замочувати Рис за температури води 60С. Другий – у окропі краще не замочувати. Але при цьому я маю сказати, що якщо замочувати Рис в холодній воді, але більш тривалий час, результат буде майже таким же хорошим, як при замочуванні в гарячій воді.
Як не перетворити рис на кашу?
Поради:
- Рис потрібно добре промити, щоб він при варінні не злипався
- пропорції – 1 риса: 1,5 води
- не забувайте солити Рис після того, як він закипить
- не перемішуйте Рис до кипіння, інакше він перетвориться на кашу
Oct 8, 2021