Хто з'їв усе листя агрусу?

Аґрусова п'ядениця Аґрусова п'ядениця вражає як аґрус, і смородину, її гусениці повністю об'їдають весь лист, залишаючи тільки черешки. Гусениці зимують під опалими листям, а у квітні виходять зі своїх коконів і харчуються нирками та молодими листям.

Чому ягоди агрусу як варені?

Найочевидніша причина того, що ягоди "зварилися" ще до того, як їх зняли з куща смородини, аґрусу або їх гібридів, – гнилизна. Найчастіше таке відбувається з появою сірої гнилі, рідше – моніліозу/плодової гнилі. Непоказному вигляд ягід можуть сприяти і дії агрусу агрусу.

Як боротися із хворобою аґрусу?

Ранне весняне обливання кущів аґрусу окропом частково знищує суперечки грибка. 2. Потім можна провести обробку аґрусу і грунту навколо нього 3-х процентною бордоською сумішшю або розчином кальцинованої соди (50 г соди на 10 л води), додавши туди господарського мила, для кращої прилипання розчину.

Хто їсть листя смородини та агрусу?

Найчастіше на кущах поселяються жовтий агрусовий пиляльник і чорномородиний ягідний пиляльник. Перша комаха небезпечна у стадії дорослої личинки (ложногусениці), яка за короткий термін повністю об'їдає листя смородини та аґрусузалишаючи лише жилки.

Хто їсть листя?

Сюди входять шовкопряди, совки, п'ядениці, молі, пильщики, листовійки, горіхи, листоблошки, довгоносики, хермеси, попелиці, кліщі. Жолуді є ласощами для метеликів-плодожорок, довгоносиків та горіхи.