Як загустити рідке варення?

Часто господині загущають рідке варення, проваривши його кілька хвилин із крохмалем, борошном, вівсяними пластівцями або панірувальними сухарями. Дуже класно виходить загущати рідке варення за допомогою манної крупи варення без проблем стає густим, а смак пирога при цьому зовсім не змінюється.

Що робити, якщо варення не загусне?

Якщо варення чомусь все ніяк не густієДодайте в нього трохи лимонного соку або яблучного пюре. 7. Щоб уникнути зацукровування, додайте в варення лимонний сік або розведену лимонну кислоту, пропорції "1 ст. л.

Як загустити грушеве варення?

Якщо коротко, то найпростіше використовувати агар-агар: розчинили у воді (зазвичай рекомендують 10 г на 400 мл, але для варення і джему я беру не воду, а сік, що виділився, ягід або фруктів і в кількості 200 мл), довели до кипіння на слабкому вогні, потримали буквально 2 хвилини і влили в вже готовий охололий продукт, перемішали …

Чому виходить рідке малинове варення?

Як приготувати "Малинове варення рідкеМалину очищаємо від дрібного сміття, але не миємо.

Як додати лимонну кислоту у варення?

Лимонну кислоту використовують при приготуванні варення, джем і повидла. Рекомендується використовувати 1 чайну ложечку лимонної кислоти на кілограм цукру. Якщо треба приготувати велику кількість варення і при цьому використовувати більше цукру, треба збільшити кількість лимонної кислоти.