Чому магазинні яблука не псуються?

– Всі овочі та фрукти, що прибувають на наші прилавки з-за кордону, обробляються спеціальними газами (на основі консервантів Е-списку) – ці хімічні речовини запобігають псуванню. Після такої обробки плоди зберігаються дуже довго (до півроку, причому не в холодильнику, а на звичайному прилавку) та псуються нетипово.

Чим напихають овочі та фрукти?

Для збільшення терміну зберігання всі іноземні овочі та фрукти Без кінця напихають хімією, обприскують фунгіцидами, обробляють дифенілом, полірують воском, а іноді ще й збирають недозрілими. Тому, незважаючи на привабливий зовнішній вигляд, смак у таких фруктів відповідний, а користі – жодної.

Чим обробляють яблука у магазинах?

У миску стіче розплавлений віск або парафін. Яблуканавіть якщо їх нічим не покривали, мають природний восковий наліт.

Чим обробити яблука для тривалого зберігання?

Наприклад, за допомогою інгібіторів ауксинів та етилену їм прискорюють процес дозрівання. Фрукти також обробляють від різного роду шкідників та хробаків. Що використовують для збільшення термінів зберігання? Віск, гліцерин, парафін, хлористий кальцій.

Чому магазинні яблука не темніють?

Як правило, на це питання відповідають так: через те, що кисень повітря окислює залізо, яке міститься в яблуках. Часто додають при цьому, що, якщо яблуко після розрізання не темніє або "іржі" на зрізі мало, значить, яблуко містить мало заліза.