Чому здуття кришки після автоклаву?
Недостатній рівень води в автоклаві. При досягненні температури 120 ° С створюється надлишковий тиск (наприклад не 4 атм, а 2). При цьому банку теж нагріється до 120 ° С, але в ній тиск створиться в 4 атм. 4 мінус 2- це різниця в 2 атмосфери з легкістю зірве кришку назовні.
Який тиск потрібно накачувати у автоклаві?
Манометр в автоклаві показує відносне значення тиску. При температурі 110 ° С воно фіксує 3.5 атм, якщо 120 градусів – від 4.5 атм. Тиск залежить від швидкості та температури нагрівання пристрою, а також обсягу повітря всередині, між кришкою та банками.
Чому здуваються кришки на банках в автоклаві?
Ще одне питання, яким задаються господині – це чому здуваються кришки на банках в автоклаві. Так відбувається, коли різко скидають тиск в апараті. Тоді тиск усередині банки стає більше зовнішнього і кришки можуть навіть відлетіти.
Скільки часу робити тушонку в автоклаві?
Температура та час приготування тушонки в автоклаві
Вид тушонки | Об'єм банок, л | Час стерилізації, хв |
---|---|---|
1,00 | 60 | |
Тушенька з птиці | 0,35 | 20 |
0,5 | 30 | |
1,00 | 50 |
•May 25, 2020
Які кришки потрібні для автоклаву?
Для Автоклава застосовують:
- Звичайні кришки "СКО" (закриваються закочувальним ключем)
- Кришки "твіст-офф" (просто закручуються на банки, від руки, без застосування закатного ключа).