Чи можна їсти свіжі ягоди глоду?

Ягоди можна, можливо вживати у свіжому вигляді, але не більше 100 г на добу. З них можна, можливо робити варення, желе, мармелад та пастилу. Корисний також сік із плодів та настій. Плоди глоду здатні знижувати рівень шкідливого холестерину, що міститься у крові, і навіть стимулювати нормальну діяльність щитовидної залози.

Як використовувати глід у кулінарії?

Глід застосовують у кулінаріїяк тільки зірваний, так і в підсушеному вигляді. Зі свіжих плодів ми зазвичай готуємо вдома джем, повидло, желе та компоти. З такої корисної ягоди, як глоду варення також виходить дуже смачним.

Чи можна заморозити глід?

Глід перебрати і промити, просушити. Розкласти сухий глоду в один шар на таці та підморозити в морозильній камері. Розкласти підморожений глоду порційно в пакети для заморозки. Закрити пакети, максимально вичавивши з них повітря.

Як зберегти на зиму ягоди глоду?

Глід зберігатися або у висушеному або замороженому вигляді в холодильнику або морозильній камері. На етапі підготовки необхідно ретельно перебрати квітки та плоди, щоб вони не були пошкоджені будь-якими хворобами або шкідниками і лише після цього приступати до переробки та зберігання глоду на зиму.

Як приймати свіжі ягоди глоду?

Приймають внутрішньо по 1/2 склянки 2-3 рази на добу за 30 хв до їди. Курс лікування 20-30 днів. Перед застосуванням відвар рекомендується збовтувати.