Куди можна використати кислий гранат?
Гранат їдять у свіжому вигляді, готують із нього сік, варення, пастилу, сиропи, напої, вина, морозиво, приправи до різних національних страв. Випарювання соку з плодів кислих сортів роблять соус «наршараб» – одну з найкращих приправ до багатьох кавказьких страв.
Чому гранат кислий?
Дрібні зерна бувають у недозрілих плодів і кислих сортів, великі – у солодких та стиглих. Чим дрібніше зерна, тим кисліший смак граната.
Який корисний гранат кислий чи солодкий?
Гранат – один із найкорисніших фруктів на Землі. … Кислий сік граната треба обов'язково розбавляти водою, тому що в ньому міститься багато кислот. Кисло-солодкий смак гранатового соку діє не лише освіжаюче, а й збуджує апетит, покращує травлення. При цьому гранат – Низькокалорійний фрукт (30 ккал).
Як вибрати кислий гранат?
Запам'ятайте головне під час вибору граната: якісний плід зовні сухий, а всередині соковитий. У стиглого плоду кірка (околоплодник) тонка, трохи підсушена, тверда, шкіряста і як би обтягує зерна. Волога, еластична кірка може бути передчасно зірваними плодами.
Як використати заморожений гранат?
Ви також можете порційно заморозити зерна граната у період, коли плоди досить дешево коштують, а потім використовувати таку заготівлю для приготування маринадів для м'яса чи соусу будь-коли. Заморожений гранат зберігає майже всі свої цілющі характеристики.