Навіщо можна використовувати гранатовий соус?

Ніжний та ароматний кисло-солодкий гранатовий соус чудово поєднується з будь-яким м'ясом: птахом, свининою, бараниною. Можна подавати гранатовий соус до м'яса відвареного, смаженого, запеченого в духовці або на вугіллі. Гранатовим соусом можна замінити оцет чи лимон у маринадах.

Де використовується гранатовий сироп?

Гранатовий сироп

  • Маринад для м'яса (особливо для баранини, свинини та курки)
  • Соус до готового м'яса чи риби
  • Соус для салатів
  • Приправа для рису, пшениці та інших круп
  • Креми для тортів та випічки

Як використати гранатовий соус Наршараб?

Наршараб відмінно поєднується не тільки з рибою чи м'ясом. Можна отримати приголомшливий аромат та приємну кислинку в рагу з овочів, якщо трохи приправити їм страву. Він відмінно підходить до страв із квасолі.

Що роблять із гранату в Туреччині?

Гранати також входять до багатьох турецьких страв. Ядра часто зустрічаються в салатах, а солодка та популярна гранатова патока (сироп) широко використовується кухарями для маринування м'яса або додавання до соусів.

Навіщо потрібен соус Наршараб?

Соус наршараб був вигаданий в Азербайджані, а назва його дослівно перекладається як «вино з гранату». Цей тягучий гранатовий соус є окрасою будь-якого національного столу, його завжди подають до страв з м'яса, птиці та риби, але гарний він як пікантна приправа до овочів та різноманітних гарнірів.