Скільки потрібно варити гриби, щоб не отруїтися?

Відібрані гриби спочатку промийте і відваріть кілька разів у підсоленій воді (не менше двох – трьох) протягом 30 хвилин. Першу воду після закипання треба злити, так як у ній утримуватимуться токсини.

Які гриби можна збирати їстівні?

Їстівні гриби

  • Польський гриб
  • Опенок осінній
  • Дощовик їстівний
  • Ковпак кільчастий
  • Козляк
  • Білий гриб
  • Дубовик звичайний
  • Синяк

Як правильно варити гриби?

Під час варіння свіжих грибів рекомендуємо покласти у воду почищену цибулину, якщо вона посиніє, отже, в каструлі є отруйний гриб. Будь-які гриби варять не більше 20 хвилин після закипання. Грузді та сироїжки варять 5 хвилин, маслюки – 7 хвилин, білі та подосиновики – 10 хвилин.

Як знешкодити гриби?

Щоб знешкодити умовно їстівні гриби, потрібно їх спеціальним чином обробити – очистити від землі, добре промити у воді, а потім відмочити чи відварити. У процесі обробки отруйні речовини видаляються з плодового тіла гриба – тільки після цього можна гриби використовуватиме приготування грибних страв.

Як уникнути отруєння? Якщо вже з'їв?

Як запобігти харчове отруєння

  1. Зберігайте продукти правильним чином.
  2. Дотримуйтесь гігієни.
  3. Не пийте воду з крана.
  4. Будьте уважні при купівлі продуктів.
  5. Не їжте сумнівну їжу на вулиці або в низькопробних забігайлівках

29-Jul-2019