Скільки потрібно варити гриби, щоб не отруїтися?
Відібрані гриби спочатку промийте і відваріть кілька разів у підсоленій воді (не менше двох – трьох) протягом 30 хвилин. Першу воду після закипання треба злити, так як у ній утримуватимуться токсини.
Які гриби можна збирати їстівні?
Їстівні гриби
- Польський гриб
- Опенок осінній
- Дощовик їстівний
- Ковпак кільчастий
- Козляк
- Білий гриб
- Дубовик звичайний
- Синяк
Як правильно варити гриби?
Під час варіння свіжих грибів рекомендуємо покласти у воду почищену цибулину, якщо вона посиніє, отже, в каструлі є отруйний гриб. Будь-які гриби варять не більше 20 хвилин після закипання. Грузді та сироїжки варять 5 хвилин, маслюки – 7 хвилин, білі та подосиновики – 10 хвилин.
Як знешкодити гриби?
Щоб знешкодити умовно їстівні гриби, потрібно їх спеціальним чином обробити – очистити від землі, добре промити у воді, а потім відмочити чи відварити. У процесі обробки отруйні речовини видаляються з плодового тіла гриба – тільки після цього можна гриби використовуватиме приготування грибних страв.
Як уникнути отруєння? Якщо вже з'їв?
Як запобігти харчове отруєння
- Зберігайте продукти правильним чином.
- Дотримуйтесь гігієни.
- Не пийте воду з крана.
- Будьте уважні при купівлі продуктів.
- Не їжте сумнівну їжу на вулиці або в низькопробних забігайлівках
29-Jul-2019