Дозрівають у вересні – жовтні. Плоди глодів бувають кулястими, грушоподібними, витягнутими; з однією або декількома (до 5) великими, дуже міцними тригранними кісточками.

Коли обривати глід?

Плоди глоду збирають у період їхнього дозрівання – з кінця вересня до заморозків. При цьому обривають щитки повністю з плодами, складають в мішки чи корзинки. Тривалість збирання плодів – близько місяця.

Як виглядають плоди глоду?

У висушеному вигляді: плоди глоду – Яблукоподібні, тверді, зморшкуваті, зверху з кільцевою облямівкою, з 1-5 кісточками в м'якоті плода. Колір плодів від жовто-оранжевого і буро-червоного до темно-бурого або чорного кольору, іноді з білим нальотом цукру, що викристалізувався. Запах відсутня.

Коли цвіте глід?

Цвіте глід зазвичай у травні-червні красивими білими квітами. Діаметр квіток у середньому складаємо 1-2 см, пелюстки округлої форми. Тичинки з білими, рожевими, жовтими або пурпурно-червоними пильовиками. Плоди глоду з'являються ближче до вересня-жовтня.

Коли збирати квітки глоду?

Квіти глоду потрібно встигнути заготовити, коли чагарник тільки зацвіте, тому що суцвіття, зрізані наприкінці, темніють під час сушіння. Робити це рекомендують тільки коли сухо: інакше квітки теж темніють.

Як застосовувати ягоди глоду?

Приймають внутрішньо по 1/2 склянки 2-3 рази на добу за 30 хв до їди. Курс лікування 20-30 днів. Перед застосуванням відвар рекомендується збовтувати.