Період початку дозрівання глоду припадає на другу половину вересня. Збирати урожай можна практично до перших заморозків. Відправлятися за ягодами рекомендується в суху погоду. Зривати їх можна як кистями, так і врозтіч.

Як і коли збирати глід?

Коли дозріває глоду Якщо потрібно збирати квітки глоду, то слід уважно поставитися до тимчасових рамок цвітіння і припинити збирання через 6 днів від початку цвітіння. Дозрівання ягід глоду, Незалежно від його виду, настає з серпня по вересень, в окремих випадках по жовтень.

Коли знімають глід?

Зберігають його у закритих ящиках або скляній тарі 1 рік. Сировина має слабкий своєрідний запах, гіркуватий смак. Плоди глоду заготовляють у період повного їх дозрівання з кінця вересня до заморозків.

Чи можна їсти плоди глоду сирими?

Вживати їх можна як у свіжому, так і в сушеному чи замороженому вигляді. Сушать ягоди при температурі 40–50 °C (не вище!).

Як приймати свіжі ягоди глоду?

Приймають внутрішньо по 1/2 склянки 2-3 рази на добу за 30 хв до їди. Курс лікування 20-30 днів. Перед застосуванням відвар рекомендується збовтувати.

Як правильно сушити глід на зиму?

Для цього ягоди розкладають на деку і відправляють сушити в духовку при температурі 50-60 градусів Цельсія. Дверцята краще залишити трохи прочиненими, щоб ягоди могли просушитися, не пропаритися і не згоріти. Поширена так само сушіння плодів глоду в аерогрилі, в мікрохвильовій печі та електросушарці.