Коли потрібно збирати капусту кольрабі?

Збирають урожай восени, після досягнення овочів знімної зрілості. Якщо капусту кольрабі перетримати на грядці, вона стане волокнистою, сухою та грубою, що виключить її зі списку овочів, бажаних у свіжих осінніх салатах.

Коли прибирати кольрабі з грядки?

Врожай прибирають наприкінці вересня чи жовтні, поки температура не опустилася нижче -4 °C. Короткочасні заморозки допустимі, культурі не страшні. Зауваження! Ранню кольрабі вирощують на їжу.

Як зберігати капусту в льоху?

Найбільш надійний спосіб тривалого зберігання капусти кольрабізберігання в льоху. Після того, як листя зі стеблеплодів обрізане, качани прямо з корінням укладаються по кілька штук у ящики, кошики, спеціально зроблені відсіки або на ґратчасті настили.

Як правильно їсти капусту?

Дрібну кольрабі можна не чистити, достатньо промити у проточній воді. Кольрабі їдять сирий у салатах (можна додати і листя), томлять у вершковому маслі, варять у воді або на пару, її можна приготувати за будь-яким рецептом для ріпи. У багатьох рецептах з кольрабі пропонують вийняти з неї середину, нафарширувати та запекти.

Коли збирати урожай брюссельської капусти?

Поспішати зі збиранням не варто. Як стверджують досвідчені садівники, після заморозків брюссельська капуста стає тільки смачнішим. Тому збирання врожаю триває до листопада місяця, а зібраний урожай найкраще зберігати у замороженому вигляді.