Коли обривають зимову грушу?

Взагалі фахівці радять знімати груші у допустимо пізні терміни. На початку осені температура повітря знижується повільно і плоди починають поступово звикати до холоду. І після загартування вони краще почуваються у прохолодному льоху.

Коли збирати осінню грушу?

Осінні та зимові сорти яблук та груш збирають у період знімної стиглості, коли плоди готові до відправки на тривале зберігання. Дуже важливо не прогаяти час, тому що кожен тиждень зволікання загрожує тим, що фрукти зберігатимуться чи не на 2 місяці менше.

Як зрозуміти, що груша дозріла?

Фрукт дозріває від серцевини до шкірки, тому найпершою стає м'якою шийка груші поблизу черешка плода. Визначити стиглий плід можна, злегка натиснувши місце у черешка. Якщо м'якоть подається, значить груша вже дозріла і стала соковитою всередині", – йдеться у повідомленні.

Коли потрібно знімати пізні сорти груш?

Навіть самі пізні сорти потрібно прибрати з дерева до початку заморозків, так як негативні температури різко знижують їхню лежкість. Споживчої зрілості зимові груші досягають у процесі зберігання, через 3-4 тижні.

Коли знімати яблука на зиму?

Зимові сорти – лежачі. Збір треба розпочинати з кінця вересня – середини жовтня. Вчасно та правильно зняті лежатимуть до весни (лютий — березень). Зимові яблука, готові до збирання, не обов'язково готові до вживання одразу після зняття з дерева.