Коли треба прибирати солодкий перець?
Кожен сорт має свій термін технічної стиглості. Збирати врожай раннього перцю можна через 60-70 днів після вегетації, середньостиглого – через 90 діб, пізнього сорту – через 4 місяці. Між технічною та біологічною стиглістю проходить 20-30 днів залежно від погоди.
Як визначити чи дозрів перець?
Солодкий перець Його можна збирати практично будь-коли. Але він досягає піку смакових характеристик, коли повністю дозріває, набуваючи червоного, жовтого, помаранчевого або шоколадного відтінку. Перець продовжує далі дозрівати навіть якщо його зірвати.
Коли збирати перці у відкритому ґрунті?
Збір проводити через 5-7 днів, у міру наростання нових плодів. Принцип збирання врожаю подібний до огірків. Залишаючи на кущику великі перці для біологічного дозрівання нові плоди не зможуть масово розвиватися, і загальна врожайність знизиться. При настанні заморозків потрібно прибрати весь перець з городу.
Як правильно зберігати солодкий перець?
Головна умова при зберіганні болгарської перцю – це вологість повітря близько 80-90% і температура 0…+2°С. Тому холодильник або утеплений балкон теж згодяться. Я обертаю кожен плід цупким папером, складаю в ящик і зберігаю таким чином близько 4 місяців.
Як зробити, щоб перець почервонів?
Достатньо розкласти плоди в теплому місці, покласти там же один стиглий перець або яблуко, та перці почнуть червоніти. Ще один робочий спосіб: дозрівання на фользі.