Кіноа – це псевдозлакова культура, яка не містить глютену. Її зернятка нагадують гречану крупу. За кольором вона може бути чорною, бежевою або червоною і навіть фіолетовою.

Чим корисна кіноа крупа?

Крупа не містить глютену. … Також ця крупа — багате джерело заліза та магнію. Користь кіноа ще й у тому, що воно містить вітамін Е, калій та магній. Залізо є важливим мінералом, який допомагає транспортувати кисень по тілу, а вітамін Е – жиророзчинний вітамін – діє як антиоксидант.

Що роблять із крупи кіноа?

Кіноа відмінно підходить на роль гарніру, варена крупа кіноа має горіховий смак. Що саме по собі з кулінарного погляду вже добре. Також кіноа можна використовувати в супах, як крупу. Можна використовувати в салатах і закусках як паніровку для запікання, наприклад, індички або курки.

Яке кіноа найкорисніше?

Червона кіноа – Лідер за вмістом жирів та білка. Чорна кіноа вважається дієтичною, містить у два рази менше жирів та трохи менше рослинного білка.

Який смак у кіноа?

І це не дивно, адже смак у неї досить нейтральний – у кашу кіноа можна додати багато. У російському інеті пишуть, що кіноа по смаку схожа на необроблений рис.

Кому не можна кіноа?

Істотних протипоказань до вживання кіноа ні, але жінкам, що годують, і дітям варто бути обережними. Так як ця категорія людей схильна до виникнення алергічних реакцій перед вживанням кіноа рекомендується проконсультуватися із лікарем.