Як правильно заварювати курильський чай?

сухого курильського чаю заливають 0,5 л окропу, ставлять на повільний вогонь і кип'ятять у закритій емальованій каструлі протягом 5-7 хвилин. Потім складу дають охолонути протягом 30 хвилин. Далі виконують проціджування через кілька шарів марлі. 3 рази на день до їди по 50-100 мл.

Коли заготовляти курильський чай?

Курильський чай треба збирати, коли починають з'являтися перші квітки. У листі корисних речовин більше, ніж у квітах.

Як правильно заварити перстачу?

Обшпарене листя перстачі потрібно покласти в ковшок і повторно залити окропом. Суміш потрібно нудити на водяній бані 15-17 хвилин. Чай повинен трохи остигнути, але кришкою його закривати не потрібно. Процідити перед вживанням.

Де росте курильський чай?

Зустрічається у всіх районах Далекого Сходу та Сибіру, ​​на Кавказі, Уралі, у Прибалтиці. Зростає по берегах річок, озер, на заливних луках, серед чагарників, на кам'янистих схилах у горах. Курильський чай (Dasiphora), або П'ятлистник, або Перстач – прямостоячий сильногіллястий чагарник сімейства Рожеві (Rosaceae).

Чим корисний чай із перстачу?

Курильський чай популярний у народі як кровоспинний, протизапальний, антиалергічний, противірусний, антибактеріальний, протидіабетичний, гепатопротекторний, жовчогінний, сечогінний, кровоспинний, противиразковий, імуностимулюючий, заспокійливий, знеболюючий, протипоносний засіб.