Чому при квашенні капусти розсіл стає тягучим?
Причин чому у квашеної капусти стає тягучий розсіл кілька: … розсолі мало солі та багато цукру, який прискорює бродіння Занадто жарко у кімнаті, де наполягає розсіл Капуста заквашується разом із яблуками, буряками, журавлиною, брусницею, зеленню, які дають «ефект тягучості».
Чому квашена капуста стає слизовою?
Через що розсіл стає тягучим: Якщо в ній містився йод, то ймовірність отриманнясопливий» капусти сильно зростає. …Через них розсіл може стати тягучим. Сопливість у капусти може виникнути також через те, що при заквасці вона не була належним чином утрамбована.
Чи можна промивати квашену капусту?
Не промивайте квашену капусту водою. Досить просто вичавити з неї зайвий сік. Якщо квашена капуста занадто кисла, краще візьміть її в меншій кількості та доповніть свіжою капустою.
Що можна приготувати з квашеною капустою?
Якщо квашена капуста сильно перекисла, її слід перед вживанням (!) Промити кип'яченою теплою водою і злегка віджати. Якщо ж вона перекисла лише трохи, її краще просто промити кип'яченою холодною водою.
Що робити, якщо Капуста при квашенні стала слизькою?
Не переживайте, це не страшно, її промийте і приготуйте з неї щи або солянку. Таку капусту можна і реанімувати – вивалити в тазик, додати солі та пережимати, залишити ще постояти при кімнатній температурі день-другий, і в холод.