Мариновані огірки на 1 літрову банку

Мрієте про смачні мариновані огірочки, які зберегутся протягом усього року? Завдяки нашому простому рецепту, ви зможете приготувати цю смакоту в домашніх умовах!

Інгредієнти:

– 1,5 кг свіжих огірків

– 1,5 ст. ложки кристалічного цукру

– 2 ст. ложки кухонної солі

– 2 ст. ложки 9% оцту

– 2 горошинки чорного перцю

– 2-3 горошинки духмяного горіха

Виконання:

1. Добре вимийте огірки та оціліть їх.

2. Заготовуйте суд витримані для маринування огірочків.

3. Розітріть цукор та сіль. Запустіть огірки в банку, пошаровуючи їх з цукром та соллю.

4. Додайте горошинки перцю та горіха.

5. Звертайтесь оцтом.

6. Захищайте банку кип’ятком майже до верху. Закупорте кришкою та зачиняйте. Загубіть через 2 дні.

Отака проста та смачна робота- мариновані огірочки готові! Приємного апетиту!

Рецепт маринованих огірків на 1 літрову банку

Рецепт маринованих огірків на 1 літрову банку

Освіжаючі мариновані огірки – це ідеальна прикраса для будь-якого столу. Незалежно від того, чи готуєте ви їх для оздоровчого перекусу, або для святкового застілля, цей рецепт допоможе вам приготувати найсмачніші мариновані огірки.

Інгредієнти:

  • 500 г огірків
  • 1 головка часнику
  • 1 шматочок хрону
  • 1 гілка свіжого кропу
  • 1 гілка свіжого кріпу
  • 1 л вода
  • 100 мл оцту
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 10 г чорного перцю

Інструкції:

  1. Перед початком готування, банку запастися кип’ятком.
  2. Миємо огірки і вирізаємо їх кінці.
  3. Часник розрізаємо на декілька шматочків.
  4. Хрін нарізаємо на тонкі пластівці.
  5. Галузку кропу і кріпу розіб’ємо на кілька шматочків.
  6. Заготовлюємо маринад, змішавши воду, оцет, сіль, цукор і перець.
  7. Розкладаємо огірки, часник, хрін, кроп і кріп у підготовлену банку.
  8. Заливаємо банку маринадом, залишаючи місце для заповнення повітрям. Закриваємо кришкою.
  9. Ставимо банку в холодильник на 3-5 днів, щоб огірки настоялися.
  10. Після настоювання, мариновані огірки готові до вживання. Смачного!

Цей рецепт маринованих огірків на 1 літрову банку стане відмінним доповненням до вашого столу. Ви можете насолоджуватися цими смачними огірками у будь-який час дня.

Інгредієнти для маринування огірків

Для успішного маринування огірків потрібно мати такі інгредієнти:

  • Огірки: краще, якщо вони будуть молоді та свіжі.
  • Вода: чиста, добре підігріта.
  • Сіль: без додавання консервантів.
  • Цукор: для додання солодкого присмаку.
  • Оцет: додасть кислинку та консервант.
  • Спеції: можна використовувати довільні спеції за вашим смаком, такі як часник, перець, коріандр, кріп, лавровий лист і т.д.

Важливо правильно дозувати інгредієнти та дотримуватися пропорцій, щоб отримати смачні та соковиті мариновані огірки на 1 літрову банку.

Приготування маринованих огірків у домашніх умовах

Приготування маринованих огірків у домашніх умовах

Мариновані огірки – це смачна та витривала страва, яка додасть смаку будь-якому столу. Якщо ви хочете спробувати свої сили у виготовленні маринованих огірків, цей рецепт саме для вас!

Для приготування маринованих огірків вам знадобиться:

  • 1 літрова банка
  • 1 кг свіжих огірків
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка оцту
  • 2-3 гірчичних зерен
  • 2-3 гвоздички
  • 2 шматки гарбуза або хрону
  • Декілька гілочок кропу або петрушки

Інструкція:

  1. Огірки треба помити, обдружити, зняти подрібнені кінці та засолити. Залишити на кілька годин або навіть ночі в прохолодному місці.
  2. Потім огірки промити теплою водою, висушити та нарізати на шматочки або залишити цілком – залежно від вашого бажання.
  3. Покласти огірки у літрову банку разом з гірчичними зернами і гвоздикою.
  4. Гарбуз або хрін нарізати на шматочки і також покласти у банку.
  5. Зверху покласти гілочку кропу або петрушки.
  6. Заготовку закрити кришкою і залишити в прохолодному місці на декілька днів, щоб огірки настоялися.
  7. Після настою огірки готові до вживання! Зберігайте в холодильнику та насолоджуйтеся смаком своєї власної закуски!

Звертайте увагу: банку, в яку ви будете складати мариновані огірки, слід попередньо промити та прокип’ятити, щоб забезпечити максимальну стерильність і безпеку.

Не забудьте спробувати зробити вашу власну версію маринованих огірків, змінивши рецепт на свій смак. А якщо вам сподобалося готувати закуски, то спробуйте інші рецепти виготовлення маринованих овочів – це завжди смачно і цікаво!