Що таке перга у меді?

Перга або бджолиний хліб є квітковим пилком (обніжком), який під час заготівлі піддається процесу бродіння, після чого бджоли запечатують її медом. Готовий продукт є сильним біологічним стимулятором природного походження.

Кому не можна приймати пергу?

Бджолина перга має й певні протипоказання. Її не варто приймати людям з онкологічними захворюваннями та при тяжкій стадії діабету, при кровотечах, порушеннях у роботі щитовидної залози, а також усім, у кого є індивідуальна непереносимість продуктів бджільництва.

Які хвороби лікує перга?

Перга допомагає при лікуванні отруєнь харчовими продуктами, хвороби серця та кровоносних судин, гепатиту, хвороби травної системи, хвороби сечостатевої системи чоловіків та жінок, хвороби верхніх дихальних та нижніх дихальних шляхів, шкірні захворювання, хвороби пов'язані із зором та хвороби нирок.

Що краще мед чи перга?

На відміну від пилку перга практично повністю засвоюється організмом людини і, в порівнянні з медом, більше насичена вітамінами … Загалом же перга зараховується до найбільш корисних продуктів бджільництва, практично не має протипоказань і не має властивостей алергену.

Які вітаміни містяться у Перзі?

До складу перги входять 16 амінокислот, 13 жирних кислот, вітаміни А, В1, В2, В5, В6, С, Е, РР, фолієва кислота, а також стерини, що перетворюються в організмі людини в вітамін D, мікроелементи калію, магнію, заліза, кальцію.