У чому сенс мікрозелені?
Мікрозелень — молоді пагони рослин, які використовуються як для їжі, так і для прикраси страв. Її використовують у салатах, супах, коктейлях, смузі, інших напоях та стравах. Через високий вміст корисних речовин така їжа вважається дуже перспективною, а її споживання неухильно зростає.
Чи можна використовувати звичайне насіння для мікрозелені?
Мікрозелень можна вирощувати з насіння овочів та будь-якої пряної трави. …Для проростання зелені потрібно від одного до двох тижнів.
Звідки беруть насіння мікрозелені?
Нічого складного: це всього лише дуже молоді сходи цілком звичайних рослин, найчастіше – всілякої зелені та коренеплодів, рідше – злаків. … Спочатку вибір рослин для отримання мікрозелені був невеликий: рукола, базилік, буряк, коріандр, капуста та набір, званий «райдужна суміш» (англ. Ranbow mix).
Що стосується мікрозелені?
- Мікрозелень Бурякові паростки добре додавати до салатів та інших страв. …
- Мікрозелень Рукола …
- Мікрозелень Редис …
- Мікрозелень Міцуна …
- Мікрозелень Базилік …
- Мікрозелень Гірчиця.
- Мікрозелень Дайкон …
- Мікрозелень Капуста Червона
Що міститься у Мікрозелені?
Мікрозелень містить рослинний білок (2,6 г на 100 г продукту), хлорофіл, фолієву кислоту, вітаміни С, В, К, Е, каротиноїди, а також калій, кальцій, фосфор, магній, залізо, йод, ефірні олії. За вмістом вітаміну С у складі мікрозелені поступається навіть лимон.