У чому сенс мікрозелені?

Мікрозелень — молоді пагони рослин, які використовуються як для їжі, так і для прикраси страв. Її використовують у салатах, супах, коктейлях, смузі, інших напоях та стравах. Через високий вміст корисних речовин така їжа вважається дуже перспективною, а її споживання неухильно зростає.

Чи можна використовувати звичайне насіння для мікрозелені?

Мікрозелень можна вирощувати з насіння овочів та будь-якої пряної трави. …Для проростання зелені потрібно від одного до двох тижнів.

Звідки беруть насіння мікрозелені?

Нічого складного: це всього лише дуже молоді сходи цілком звичайних рослин, найчастіше – всілякої зелені та коренеплодів, рідше – злаків. … Спочатку вибір рослин для отримання мікрозелені був невеликий: рукола, базилік, буряк, коріандр, капуста та набір, званий «райдужна суміш» (англ. Ranbow mix).

Що стосується мікрозелені?

  • Мікрозелень Бурякові паростки добре додавати до салатів та інших страв. …
  • Мікрозелень Рукола …
  • Мікрозелень Редис …
  • Мікрозелень Міцуна …
  • Мікрозелень Базилік …
  • Мікрозелень Гірчиця.
  • Мікрозелень Дайкон …
  • Мікрозелень Капуста Червона

Що міститься у Мікрозелені?

Мікрозелень містить рослинний білок (2,6 г на 100 г продукту), хлорофіл, фолієву кислоту, вітаміни С, В, К, Е, каротиноїди, а також калій, кальцій, фосфор, магній, залізо, йод, ефірні олії. За вмістом вітаміну С у складі мікрозелені поступається навіть лимон.