Як пом'якшити розведений спирт?

Глюкоза чи декстроза. Оптимальний варіант, оскільки ці речовини мінімально впливають на органолептику горілки, на виробництві дорогі марки. пом'якшують саме декстрози. Глюкоза продається в аптеці у ампулах 20-40% водного розчину.

Як пом'якшити смак спирту?

Для пом'якшення спирту підходить звичайний цукор як із буряків, так і з тростини. За наявності можна скористатися фруктозою чи глюкозою. На 1 літр горілки вистачить половини столової ложки цукру або 15 мл 40% глюкози. Дістати її можна в ампулах в аптеці.

Як правильно розводити спирт, щоб вийшла горілка?

Пропорції розведення спирту Досвідченим шляхом встановлено, що ідеальна пропорція 2:3 (так вважав сам Менделєєв). Змішуються дві частини спирту 96% та три частини води. Але правильно змішувати не об'єми рідин, а їх вагові співвідношення, це дозволяє точніше розрахувати готову міцність горілки.

У чому краще наполягати настоянки?

Краще всього наполягати на горілці. У неї нейтральний смак, знайти її погану якість — складно. Можна подумати, що чистий спирт подолає завдання краще горілки.

Скільки глюкози треба лити у спирт?

Розведений водою спирт досить різкий на смак і сушить кінчик язика. Щоб прибрати цей ефект, горілку роблять м'якшою, на вибір додаючи до складу: гліцерин (до 5 мг на 1 літр горілки), аптечну глюкозу (10-20 мл на 1 літр) або декстрозу (1-4 грами на літр), цукор (одна столова ложка на 1 літр).