Які овочі потрібно бланшувати перед заморожуванням?

Більшість овочів необхідно перед заморожуванням бланшувати, тобто опустити на короткий час у окріп, а потім швидко остудити. Наприклад, кабачки, брюссельську капусту, баклажани, квасолю, зелений горошок, кукурудзу потрібно бланшувати. Помідори, огірки, броколі, гриби не потрібно опускати в окріп.

Навіщо бланшують овочі?

мити, білити, відбілювати, обдавати окропом; від фр. blanc – білий) – короткочасна обробка продукту окропом або парою. Бланшують (фрукти, овочі, зелень, рибу) для того, щоб: … потім заморозити (наприклад, зелень).

Навіщо бланшувати реберця?

Навіщо потрібне бланшування Бланшувати продукти першими стали, напевно, французькі кухарі, оскільки сам термін походить від французького слова blanchir, тобто відбілювати, обварювати окропом. … Бланшуванням відбілюють кістки, м'ясо, видаляють специфічний запах продуктів або їхню надмірну гіркоту, і так далі.

Навіщо бланшують?

Бланшування позбавляє деякі овочі від гіркоти (наприклад, цикорій, листову капусту), неприємного запаху або надто гострого смаку. Наприклад, бланшування робить цибуля куди більш делікатною. Бланширована картопля, з якої ми збираємося зробити чіпси, вбере менше жиру.

Навіщо бланшують зелень?

Якщо йдеться про листові овочі, на кшталт шпинату, або про трави, то варити їх не потрібно, а от бланшування допоможе надати їм насичений колір та аромат.