Чи можна їсти моркву, якщо вона проросла?

У жодному разі не можна вживати в їжу проросла морква, В ній міститься отруйна речовина Селанін.

Що зробити, щоб морква проросла швидше?

Щоб морква швидше пророслакраще її садити в борозни шириною 6 см, які легко зробити живцем лопати. Міжряддя залишають шириною 20 см. Спочатку проливають борозни розчином перманганату калію або іншою знезаражуючою речовиною. Деякі успішно використовують "Фітоспорин".

Чому морква швидко псується?

Оптимальною температурою зберігання моркви є 1-2°С при відносній вологості 90-95%. При незначному підвищенні температури у сховищі до 4°С та зниженні вологості повітря порушується біологічний спокій моркви. Вона починає проростати і одночасно в'янути.

Чому гниє морква під час зберігання?

Повстяна хвороба або різоктоніоз Хвороба вражає коренеплоди, що підросли в другій половині літа, якщо погода тепла і дощова, а посадки моркви знаходяться у низинних місцях. Під шкіркою коренеплодів видно свинцево-сірі плями з червонувато-фіолетовим відтінком. … У підвалах при зберіганні такі моркви згнивають.

Навіщо корисна морква дітям?

Користь для дітей Дітям теж рекомендують вживати більше моркви, оскільки вона захищає молодий організм від вірусів та запалень. Завдяки вітаміну А діти швидше і краще ростуть. У них покращується стан зубів та кісток. При цьому насолода коренеплоду робить його ідеальним перекушуванням. дітей.