Де розводять просо?

В Індії та Шрі-Ланці традиційно обробляється просо дрібне (Panicum sumatrense). Із зерна проса отримують крупу (пшоно) і борошно, виробляють солод і спирт, для корми худоби використовують зерно, лушпиння, мучель і солому.

Що за культура просо?

Просо – цінна круп'яна культура. Зерно (під назвою пшоно) йде для приготування супів, каші та інших кулінарних виробів; є цінним кормом для свійської птиці. Вегетаційний період – від 60 до 120 діб. Рослина теплолюбна і стійка до посухи, а також до засолення ґрунту, проте не виносить кислих ґрунтів.

Як правильно сіяти просо?

Без використання гербіцидів, просо треба сіяти, коли ґрунт на глибині 8-10 см прогріється до 10-12°С. Оскільки при сівбі в непрогрітий грунт, просо сильно заростає бур'янами, що проростають раніше.

Де росте просо у Росії?

га або 22,3% від загальних посівних площ проса в Росії. У ТОП-10 регіонів із найбільшими посівними площами проса також входять Ростовська область, Оренбурзька область, Волгоградська область, Самарська область, Воронезька область, Алтайський край, Ставропольський край, Пензенська область та Республіка Башкортостан.

Як просо?

З зерен пшона варять пшоняну кашу, а також подрібнюють їх у борошно, яке застосовують для приготування хліба та різної випічки. У багатьох східних країнах з пшона готують мамалигу (круто заварену кашу), яку ріжуть ниткою та їдять із солоним сиром. Плюс, з просо роблять квас та інші слабоалкогольні напої.