Кому не можна їсти руколу?

Також не рекомендується вживати руколу у великих кількостях при гастриті з підвищеною кислотністю, захворюваннях печінки, дискінезії жовчовивідних шляхів, коліті, подагрі, аутоімунних захворюваннях.

В якому вигляді є рукола?

Рукола має гострий пряний смак та легкий аромат зелені. Приправу додають до салатів, як добавку до м'яса, овочевого рагу або пасти. Італійці використовують руколу при приготуванні піци та соусу песто.

Що буде, якщо кожен день їсти руколу?

Рукола благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, а також ефективно бореться з різними мікробами та вірусами. Підвищує імунітет, зміцнює стінки судин, бореться із сольовими відкладеннями та шкідливим холестерином. Рослина підвищує гемоглобін та заспокоює нервову систему. Крім того, руколу використовують як сечогінний засіб.

Навіщо потрібно їсти руколу?

Рукола нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, підвищує імунітет та рівень гемоглобіну в крові, а також благотворно впливає на нервову систему. Вітаміни зміцнюють стінки кровоносних судин, борються з відкладенням солей та появою холестерину.

Чим небезпечна рукола?

Тому така трава може бути небезпечна для тих, хто приймає препарати, що розріджують кров. Також фахівці не рекомендують приймати його при варикозному розширенні вен та тромбофлебіті. Окрім цього, рукола може спричиняти скорочення матки у жінок під час вагітності. А це може загрожувати викиднем.