Навіщо використовують цибулю шалот?
Шалот Здавна вважається традиційною пряністю французької кухні, він входить до складу багатьох супів та соусів. Також їм ароматизують більшість західноєвропейських маринадів, делікатеси з болотяної птиці (бекаси, кулики), баранину по-французьки. У кулінарії крім цибулин використовують та ніжну ароматну зелень шалота.
Що означає цибуля шалот?
Цибуля–шалот — це представник сімейства цибульних, що зовні нагадує звичайний ріпчастий цибуля. Але всередині його головка складається з кількох часточок, як часник. … У порівнянні з ріпчастим побратимом, шалот – Більш дієтичний продукт.
Що означає слово шалот?
Значення слова шалот. … Allium ascalonicum) – багаторічна трав'яниста рослина, вид роду Цибуля (Allium) сімейства Лукові (Alliaceae). У їжу вживає молоде листя, яке зрізає кілька разів за вегетацію.
Де росте цибуля шалот?
Родом цей різновид ріпчастого цибулі з Малої Азії, але сьогодні вона поширена на Кавказі, Молдові, Україні та Західній Європі. У їжу вживають молоде листя і маленькі цибулинки шалота, які відрізняються приємним ароматом та вишуканим смаком.
Як краще використовувати цибулю шалот?
По-перше, подрібнений лук шалот – непогана основа для будь-яких соусів, та й заправки для салату від додавання шалота стають тільки смачнішими. По-друге, шалот можна, можливо використовувати при приготуванні більшості гарячих страв, де фігурує звичайний цибуля.