Найбільш популярні продукти – огірки, морква, редис, зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля) та варена картопля. Також окрошку можна готувати з вареним м'ясом, куркою чи рибою. Варені яйця та сметану зазвичай додають безпосередньо перед подачею на стіл. Найбільш популярні продукти – огірки, морква, редис, зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля) та варена картопля. Також окрошку можна готувати з вареним м'ясом, куркою чи рибою. Варені яйця та сметану зазвичай додають безпосередньо перед подачею на стіл.
Які продукти входять до окрошки?
Продукти для окрошки
- ковбаса або варене м'ясо
- огірок
- варені яйця
- редис
- свіжа зелень
- майонез чи сметана
- гірчиця
- квас або кефір, щоб перетворити салат на окрошку
Скільки картоплі покласти у окрошку?
Картопля 3-4 шт. Огірок 2 шт. Редиска 5-7 шт. Яйця курячі 2-3 шт.
Чим можна замінити ковбасу в окрошку?
Розмаїтість рекомендує замінити ковбасу в окрошку відвареним філе курки або індички
Який потрібний квас для окрошки?
На крошку потрібен не солодкий, а кислувато-різкий квас. Раніше був білий квас. Його додавали в літні супи, навіть у щи. Він був дуже різким та пахучим.
Яку ковбасу кладуть у окрошку?
В окрошку часто кладуть докторську ковбасу. Але покращить смак страви ковбаса копчена або напівкопчена. Її можна покласти трохи, використавши варену як основну.