Як переробити ягоди ірги?

Основні способи переробки ягід ірги

  1. Компот 60 г цукру розчинити у 8 склянках води, довести до кипіння, у гарячий сироп опустити ягоди. ірги (400 г), знову довести до кипіння та охолодити. …
  2. Сік Ягоди ірги бланшувати в киплячій воді і віджати сік на соковижималці або через 2 шари марлі. …
  3. Сироп …
  4. Морс

Що можна зробити із ягід ірги?

Плоди – невеликі синювато-чорні або червонувато-фіолетові. ягоди з сизим нальотом, солодкі на смак.

  • З більш ніж 21 видів найпоширеніша ірга круглолиста, або ірга звичайна. …
  • Усі частини рослини містять багато корисних біологічно активних речовин.

Чи можна заморозити ягоди ірги?

Так, цілком, як та будь-яку іншу ягоду. Ірга добре зберігає форму навіть після розморожування, а також корисність і всі смакові якості. Головне добре просушити вологу з ягід перед заморозкою.

Як сушити ягоди?

Іргу можна, можливо сушити у печі або в духовці. При сушінні ягід у духовці температура має перевищувати 60°С. Сушена ірга на смак схожа на родзинки та її можна вживати замість нього. Іргу в кистях можна сушити на повітрі.

Чим корисна ірга для жінок?

Користь ірги для жінок Впоратися з жіночими проблемами допоможуть стиглі та солодкі плоди ірги. Ягоди ірги знижують больові відчуття під час менструального циклу, а також надають відновний ефект на організм. жінки після кровотеч у період менопаузи.