Що таке чорна редька?
Редька чорна є різновидом посівного (городнього) редьки, трав'янистої однорічної рослини сімейства Капустяні. Чорна редька має великий практично круглий коренеплід з чорний шкіркою та яскраво-білою м'якоттю. Внутрішня частина редьки чорної щільна, соковита, хрумка, з гостро-пряним смаком і запахом.
Навіщо чорна редька?
Чорна редька має протизапальну дію, у її складі є фітонциди, які вважаються натуральними антибіотиками. У народній медицині сік чорної редьки використовують для лікування бронхітів, кашлю, простудних захворювань.
Як їсти чорну редьку?
Чорну редьку їдять сирий, маринують, обсмажують, варять і роблять пюре або додають супи. Навіть цих варіантів вистачить, щоб експериментувати з чорною редькою достатньо довго.
Чи потрібно замочувати чорну редьку?
Чорна редька, як і зелена, може гірчити. … Щоб її позбутися, необхідно замочити редьку на 5-10 хвилин у холодній воді. Такий прийом допоможе позбавитися гіркоти. Але якщо вас не бентежить гіркота, а багатьом вона подобається, то вимочувати редьку звичайно ж не потрібно.
Чим корисна редька для жінок?
Редька більше чим корисна для жінок. Вона допомагає нормалізувати менструальний цикл при гормональних збоях, зменшує болючі відчуття. Вживання коренеплоду у складі салатів стабілізує емоційне тло в клімактеричний період. Свіжий сік з медом підвищує лактацію у матерів-годувальниць.