Що роблять з ягід глоду?

Глід застосовують у кулінарії, як тільки зірваний, так і у підсушеному вигляді. Зі свіжих плодів ми зазвичай готуємо вдома джем, повидло, желе та компоти. З такої корисної ягоди, як глоду варення також виходить дуже смачним.

Як приготувати глоду для серця?

Не складе великої праці приготування відвару: ложку плодів заливають склянкою води та кип'ятять протягом півгодини. Проціджують та розбавляють 200 мл води. Спиртову настойку готують із подрібнених ягід, іноді додають квітки. При лікуванні гіпертонії, стенокардії настойка з додаванням квіток буде ефективнішою.

Як використовувати свіжі плоди глоду?

Ягоди можна вживати у свіжому вигляді, але не більше 100 г на день. З них можна робити варення, желе, мармелад та пастилу. Корисний також сік із плодів та настій. Плоди глоду здатні знижувати рівень шкідливого холестерину, що міститься у крові, і навіть стимулювати нормальну діяльність щитовидної залози.

Як застосовувати плоди глоду?

Приймають внутрішньо по 1/2 склянки 2-3 рази на добу за 30 хв до їди. Курс лікування 20-30 днів. Перед застосуванням відвар рекомендується збовтувати.

Чим може бути шкідливий глід?

Зловживання ягодою може призвести до сонливості та порушенням серцевого ритму. Також варто відзначити, що чай із плодів глоду не можна вживати людям, які страждають від низького тиску, вагітним і жінкам, що годують. При передозуванні напою може виявитися нудота, мігрень і отруєння.