Як змусити грати вино?

Рекомендована для бродіння температура – ​​15-25 °C. Дуже важливо уникати навіть невеликих перепадів. Якщо вино початок блукати при 20°C, необхідно підтримувати це значення. Неприпустимо, коли температура постійно змінюється, наприклад, вдень та вночі.

Як відновити бродіння вина?

Можна взяти свіжий сік (мінімум 5% від загального), розвести спиртуозні дріжджі (типу 1118), додати в цей сік, зачекати на початок бродіння та влити в основне сусло. Температура, наприклад, 1118, до 25о. Якщо немає соку, що робити, додай кип'ячену воду, плюс винну кислоту (та й гідролізат дріжджів не завадить).

Скільки має стояти вино з рукавичкою?

Через 4-12 годин після встановлення рукавичка повинна хоча б трохи надутися, це означає, що бродіння йде нормально і конструкція герметична.

Скільки часу бродить вино?

Магазинні винні дріжджі зазвичай переробляють цукор у спирт швидше, ніж дикі, що знаходяться на поверхні плодів та ягід. У середньому будь-яке фруктове (виноградне, вишневе, яблучне, сливове) вино бродить 20-45 днів, іноді потрібно до 65-ти днів.

Як поставити вино на дозрівання?

У теплому приміщенні із температурою повітря близько 25°С вино постаріє вдвічі швидше, ніж при температурі 13 ° С, якщо воно досить стабільне, щоб взагалі не зіпсуватися. Приміщення для зберігання вина має бути темним. Виставлене на світло, особливо на сонячний, вино дуже швидко втрачає як.