Як зробити, щоб вино не грало?

Густе вино може не заграти. Дії: перевірити вміст цукру та консистенцію. Якщо сусло нудотне або дуже густе – розбавити його водою (кислим соком), додаючи не більше ніж 15% від початкового обсягу. При низькій цукристості всипати цукор із розрахунку 50-100 г на літр соку.

Коли починає підніматися рукавичка у вина?

Через 4-12 годин після встановлення рукавичка повинна хоча б трохи надутися, це означає, що бродіння йде нормально і конструкція герметична.

Чи потрібно перемішувати вино під час бродіння?

Мізга при цьому утворює шапку, яка відсікає сік від повітря – необхідна умова бродіння! Але при цьому потрібно кожні 2-3 години перемішувати мезгу з соком, інакше вона зверху швидко закисає, загниє, на ній поселяються мушки (дрозофіли), і про якість вина казати вже не доводиться.

Як запустити друге бродіння вина?

Найкращими способами відновлення у виноматеріалах спиртового бродіння є внесення активного дріжджового розведення (як розведення слід застосовувати вино, бродіння в якому наближається до завершення), аерація виноматеріалів, дотримання температурних режимів бродіння, додавання фосфату амонію, тіаміну, …

Скільки днів має бродити мезга?

Можна без шкоди для якості вина витримувати його в чані не більше 5-6 днів і, принаймні, не понад 8 днів, хоча б тільки для того, щоб зменшити втрати спирту, що неминуче відбуваються у відкритих чанах.