Як зберегти плоди глоду на зиму?
Глід зберігатися або у висушеному або замороженому вигляді в холодильнику або морозильній камері. На етапі підготовки необхідно ретельно перебрати квітки та плодищоб вони не були пошкоджені будь-якими хворобами або шкідниками і тільки після цього приступати до переробки та зберігання глоду на зиму.
Як сушити плоди глоду на зиму?
Для цього ягоди розкладають на деку і відправляють сушити в духовку при температурі 50-60 градусів Цельсія. Дверцята краще залишити трохи прочиненими, щоб ягоди могли просушитися, не пропаритися і не згоріти. Поширена так само сушіння плодів глоду в аерогрилі, в мікрохвильовій печі та електросушарці.
Як правильно пити глід?
З ягід глоду готують джеми, компоти, цукерки, пастилу, повидло, пюре, сік, начинки для пирогів, «сире варення» (протерті з цукром ягоди). У народній та офіційній медицині глоду застосовується головним чином для лікування серцево-судинних захворювань.
Чи можна заморожувати ягоди глоду?
Глід можна заготовити на зиму. Один із найпростіших та надійніших способів зберегти глоду — заморозити його.
Як довго можна зберігати плоди глоду?
У свіжому вигляді зберігати ягоди глоду довго не вийде. Максимум 4-5 днів у холодильнику. Якщо ви хочете приготувати порошок із сушених плодів, то до сушіння потрібно витягти з ягід кісточки. Перед тим, як заморожувати ягоди глоду, їх слід бланшувати кілька хвилин у киплячій воді.